HomeBoganmeldelser Opløst af Blædel og Nordbo

Opløst af Blædel og Nordbo

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Et overraskende makkerpar

Opløst er skrevet i samarbejde mellem Sara Blædel (kendt for sine serier om Louise Rick og trilogien om Bedemandens datter) og Mads Nordbo (kendt for sin serie Nordic Noir serie om Matthew Cave).

Fra bogens bagside:

 Dag for dag forsvinder beboerne i Tommerup.
 Time for time mindskes chancen for at finde dem.
 Minut for minut går alt i opløsning.

Det er sommer, og alt ånder fred og idyl i den fynske landsby Tommerup. Charlotte, en yngre mor til to små børn, er på vej fra morgenmotion i hallen til sit arbejde på den lokale folkeskole. Men så forsvinder hun sporløst på den korte strækning.

Da Charlottes mand senere på dagen møder desperat op hos politiet i Odense, modtager vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp anmeldelsen, men venter med at sætte en eftersøgning i gang, da Charlotte kun har været savnet få timer.

Næste morgen er hun imidlertid stadig ikke dukket op, og det står snart klart, at der kan være tale om en forbrydelse. De følgende dage vokser sagen til et omfang, hvor det meste af Fyn er involveret, og folk gemmer sig inden døre af frygt for at blive den næste, der forsvinder.

En intens kamp mod tiden udspiller sig for Liam og Dea, som må se sig fanget i et spil, hvor mennesker dør en pinefuld død, uden politiet kan gøre andet end at se magtesløst til.

Bedømmelsen

Opløst er et spændende resultat af Sara og Mads’ samarbejde. En bog med en god handling og et sammenhængende plot, der dog ikke helt leverede den uhygge der var lagt op til (bl.a. fordi jeg fandt morderens motiv en smule tyndt).

Persongalleriet er meget omfattende, og måske også for omfattende. Det var til tider ganske svært at overskue alle karaktererne, og det var faktisk de færreste man kom til at kende rigtigt godt. At man ikke rigtigt kom i dybden med dem var en af de ting der trak bogen ned for mig. Også fordi jeg aldrig rigtig følte mig forbundet med nogle af ofrene.

Nogle man dog kom til at lære mere, var de efterforskere der blev tilknyttet sagen. De fremstod velbeskrevne og realistiske. Specielt politikommissær Dea Torp fascinerede mig, og kommer der flere bøger i serien, vil det spændende at lære mere om hendes fortid. Vicepolitiinspektør Liam Stark fremstod som en kompetent leder, bl.a. overfor den unge Nassrin, der er træt af kun at blive tilknyttet opgaver med relation til hendes muslimske baggrund. Bogen bar i det hele taget præg af en tydeligt indsigt i politiarbejde.

En af de mest interessante tiltag i bogen var, at den foregik på en så hverdagsagtig måde at de fleste vil kunne sætte sig ind i den frygt og mistro der ramte. Derudover gjorde rammen med det lille samfund, at alle havde en relation til alle, hvilket til tider gjorde efterforskningen en smule anspændt. Det er de færreste der ikke vil kunne sætte sig ind i de følelsesmæssige aspekter bogen behandler. Og man efterldes reflekterende over, hvordan ens egne reaktioner ville have været, hvis man havde stået i samme situationer som bogen byder på.

Afslutningen forekom mig en smule brat – det virkede som om, at bogen kun måtte være på et vist antal sider, og af afrundingen af det hele derfor kom en lille smule forhastet. Der kunne man med fordel have uddybet det hele lidt mere. Det var spændende læsning, men reelt foretrækker jeg forfatterenes individuelle arbejder.

En klassisk politikrimi, der dog manglede noget for at score topkarakter. Dog med masser af potentiale, så hvis makkerparret kommer med flere bøger, så vil jeg absolut læse med.

Opløst    /

Opløst

Forfattere: Sara Blædel og Mads Peder Nordbo

Udgivet: 2021
Sidetal: 336

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply