HomeBoganmeldelser Papa af Jesper Stein

Papa af Jesper Stein

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Jesper Stein holder niveauet

Når man efterhånden har nået femte bind i en serie, kan det være svært at holde interessen – men Jesper Stein forstår endnu engang at skrive, så man fastholdes i Axel Steens verden og kapitlerne tager sig selv. Han hæver igen niveauet og bliver bare bedre.

Fra Amsterdam til Botanisk Have

Axel Steen er blevet undercover agent for PET, og vikles via amerikanerne ind i jagten på den russiske mafiaboss “Papa”. For at få adgang til de rigtige kriminelle kredse, må Axel genopstå som Hans Hauser og skabe sig det rigtige omdømme. Dette kræver seks måneders arbejde i Berlin og Amsterdam. Her skal Hans Hauser introduceres som leveringsdygtig i alt fra våben til narko.

Axel er dog stadig præget af sit misbrug af stoffer og alkohol, og han har problemer i forhold til ekskonen Cecilie. Dette, sammenholdt med de handlinger han tvinges til at udføre i de kriminelle miljøer, presser ham og gør ham utilregnelig. Da Axel  får stærke følelser for en kvinde i Amsterdams underverden, kan hans  følelser sætte hele aktionen i fare.

I København er Axel’ tidligere kollega, Vicky Thomsen, blevet overflyttet til Røveriafdelingen. Da 143 bankbokse brydes op i Danske Banks afdeling ved Nørreport, bliver Vicki sagsleder og vil gøre alt for at vise sit værd. Hun bliver dog kraftigt modarbejdet af specielt 2 af de mandlige kolleger, der gentagne gange overskrider alle grænser. En svag ledelse gør intet for at hjælpe Vicky, men den erfarne Werner virker dog til at være på hendes side. Da en af de opbrudte bokse viser sig at have forbindelser til Rusland, kommer Vicky pludseligt tæt på Axel’ operation.

Sideløbende finder vi PET-chefen Jens Jessen. Han har haft en affære med Cecilie efter Axel, har en bankboks i Danske Bank og virker pludseligt meget interesseret i Vicky – men har han skjulte motiver?

Papa i Botanisk Have

Papa i Botanisk Have

Velskrevet og fængende

Vores hovedperson er vel nærmest en antihelt. Han er en imponerende dygtig betjent, men med så meget rod i privatlivet at det til tider overskygger det professionelle. Men vi kan lide ham, og Jesper Stein lader os komme helt ind under huden på ham. Det er medrivende beskrevet hvilket pres Axel er under, når han skal balancere rundt i underverdenen – og hvor svært det er at skulle skifte over til rollen som Emmas far.

Der skal beskrives mange forskellige miljøer i bogen, men også det formår Jesper Stein at gøre på glimrende vis. Desuden lykkedes det ham at inkludere mange forskellige emner i bogen, eks. magtmisbrug, psykisk vold og grådighed.

Jesper stein forstår virkeligt hvordan et plot skal skrues sammen, og hvordan man holder tempoet helt frem til slutningen. Sproget flyder let og stilen holdes hele tiden realistisk – jeg ser frem til flere bøger fra hans hånd.

Fire stjerner

Forfatter:  Jesper Stein

Udgivet: 2017
Forlag: Politiken
Sidetal: 410

 

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply