HomeBoganmeldelser Pigen i isen af Robert Bryndza

Pigen i isen af Robert Bryndza

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Spændende klassisk krimi

Hvordan ender datteren af et af Overhusets medlemmer under isen i en af Londons parker?

Efter at have mistet fem kolleger, hvoraf en var hendes mand, har kriminalkommissær Erika Foster været ude af politiet. Nu hentes hun til London, for at løse gåden om den unge, smukke Andrea – der endte livet i et af Londons mere skumle områder. Andreas far har forbindelser på de højeste steder, og fra ham og politiets ledelse lægges der stort pres på Erika for at løse sagen hurtigt og diskret.

Mens Erika stadig plages af skyldfølelse over sin mands død, kastes hun ud i en kontrastfyldt metropol, hvor eksklusive vinbarer og skumle pubber ligger side om side.  Hun kæmper for at finde sandheden om Andreas dobbeltliv, og da hun knytter tråde til tidligere mord  – på østeuropæiske prostituerede – er jagten på en seriemorder i gang.

Erika kæmper nu mod pressen, ledelsen og en adelig familie korrumperet af magt og penge, mens hun sætter karrieren (og livet?) på spil for at finde sandheden.

Bogen er velskrevet og letlæselig, selvom der er nogle smuttere i redigeringen, der kan virke lidt forstyrrende. Hovedpersonen er som vi efterhånden kender dem fra politikrimier: Arbejder efter sine egne spilleregler, har masser af skeletter i skabet og handler måske lidt for overilet. Plottet er velgennemtænkt og jeg gennemskuede ikke morderen før til sidst. Alt i alt følte jeg mig godt underholdt. 3 stjerner herfra.

Pigen i isen er første bind i en planlagt trilogi om Erika Foster.

Oversætter: Hans Larsen
Udgivet: 2017
Forlag: Politikens Forlag
Sidetal: 384

 

 

 

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply