HomeBoganmeldelser Pigen på broen af Cecilia Sarmartin

Pigen på broen af Cecilia Sarmartin

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Hemmeligheder og løgne

Pigen på broen er skrevet af Cecilia Samartin, en cubansk-amerikansk forfatter og psykoteraupeut. Cecilias bøger omhandler oftest søgen efter mening og identitet i en ny verden.

Fra bogens bagside:

Pete Murphy er en ung livredder med en lovende fremtid i kystvagten. Han tilbringer sine dage med at patruljere i havnen med sin bedste ven, Al, og nætterne forløber i et halvhjertet forhold til den søde og kloge Leslie.

Da Pete er på vej hjem efter en lang vagt, får han opkaldet ”Vi har en springer!” Imod alle odds, og med risiko for sit eget liv, dykker Pete ned i det dybe turbulente vand i Los Angeles havn for at redde en ung kvinde, Beth, fra den visse død.

Beths redning udløser en række begivenheder, der forbinder de to familier, som begge er belastet af hemmeligheder og løgne. I sin besættelse af Beth er Pete omsider tvunget til at konfrontere sig selv med sin fars død og den skammelige hemmelighed, han har holdt skjult siden barndommen.

Bedømmelsen:

Pigen på broen starter vildt og dramatisk – men så mister den desværre pusten. Handlingen var interessant, og jeg forstår godt hvorfor forfatteren har valgt at behandle dette emne. Desværre fik jeg aldrig følelsen af, af denne bog hævede sig op over mange andre skønlitterære fortællinger, og det er en skam for en bog med så meget potentiale.

Bogen har psykologiske dimensioner bl.a. om livets vanskelige valg, anger og jagten på tilgivelse og håb. Bogen vakte bare ikke særligt store følelser hos mig – specielt følte jeg, at Pete og Beth sagtens kunne være kommet tættere på deres problemer – især Beth finder jeg stadig en smule fjern. På intet tidpunkt fandt jeg den gode forbindelse til dem, hvorimod en biperson som George vækkede min interesse.

De drypvise afsløringer om Beths og især Peters fortid fungerer rigtigt godt som modvægt til den nutidige historie. Dog var det ikke alle bogens afsnit der fremstod helt realistiske, men sproget var letlæseligt. Bogens oprindelige titel er Kolibri, og det navn passer rigtigt godt til handlingen. Kolibrier passerer løbende gennem bogen medbringende varme og glæde. Og det kan der være brug for, når man skal gøre endeligt op med sin fortid, og kunne se på fremtiden med ro og lyse tanker.

Slutningen var….mærkelig. Den efterlader alt for mange løse ender, og man sidder tilbage en smule uforløst. Det er en skam for en bog der indeholdt så mange muligheder for spændende drejninger og krøller på den så berømte hale.

Pigen på broen var ikke lige en bog for mig, men giv den endeligt en chance. Måske får du en helt anden oplevelse ud af læsningen end jeg gjorde.

Pigen på broen

Forfatter: Cecilia Sarmartin

Oversætter: Annemette Goldberg
Udgivet: 2021
Sidetal: 350

Leave a Reply