HomeBoganmeldelser Pistacieskovens forbandelse af Richard Asklund

Pistacieskovens forbandelse af Richard Asklund

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , ,

På jagt efter hævn

Pistacieskovens forbandelse er skrevet af Richard Asklund, der i 2017 debuterede med Praktikantens univers.

Forlagets beskrivelse:

Theodor, en højtstående leder og stormester af en hemmelig orden, udfører sammen med ordenens øvrige højtstående medlemmer ofringer af unge kvinder til et dystert mørkt formål. Ordenen tæller mafiabosser, biskopper, oligarker og koncernbestyrelsesmedlemmer fra hele verden.

Samtidig søger en desperat mor føreren af en mørkegrå Range Rover, som brutalt myrdede hendes lille datter. Det tager hende rundt på solskins-øen Sicilien, men dybt påvirket af sorg ændrer hendes adfærd sig til at være kold og kynisk med det eneste formål at hævne datteren. Tilfældighederne vil, at hun kommer på tværs af ordenen, hvilket bliver et skæbnesvangert møde med livet som indsats. Den ultimative kulmination viser sig at blive en eksplosiv cocktail med fatale globale konsekvenser!

Bedømmelsen:

Pistacieskovens forbandelse er en bog med en god præmis. En meget rå og brutal thriller, der levende beskriver, hvordan vi mennesker kan ændres os dratisk efter verdensændrende begivenheder. Hvordan sorgen ændrer Nadine til en kvinde på jagt efter hævn – uden hensyn til eventuelle konsekvenser. For har hun egentligt noget tilbage at leve for?

Faktisk ændrer hun sig til at minde meget om de mennesker hun jager, og det er en både fascinerende og skræmmende udvikling. Hvor meget er vi som mennesker i stand til at blive næsten helt andre personer, hvis de rette omstændigheder er til stede?

Medlemmerne af den mystiske orden er brutale og hensynsløse. Hver har de deres personlige grunde til at være de personer de er. Det ser man eks. hos Ben, der er traumatiseret af sin fortid, og derfor ønsker at andre skal mærke samme smerte som ham. Og hvis nogen prøver at undertrykke ham, så skal han nok få sin hævn! Denne del er rigtigt godt beskrevet, og man kan næsten mærke hans vrede stråle ud fra siderne.

En af bogens forcer er de forskellige synsvinkler. At man følger både ofre, ordenen og pårørendes tanker og følelser, giver en rigtig god dynamik til fortællingen, og generelt får man et indtryk af Richard som en god historiefortæller.

Bogen er desværre for langtrukken, og det sænker tempoet for meget. Der er rigtigt mange beskrivelser, der kunne være redigeret kortere. Det er selvfølgelig et tegn på forfatterens store fascination af landet, og til tider placerer det også levende læseren i de forskellige miljøer – men det fyldte for meget.

Er du til mystiske ordener, brutale handlinger og menneskers udvikling, så vil Pistacieskovens forbandelse være noget for dig.

Pistacieskovens forbandelse

Forfatter: Richard Asklund

Udgivet: 2022
Forlag: Forlaget Den Sorte Svane
Sidetal: 362

Leave a Reply