HomeBoganmeldelser Slagkraft af Janet Jarndorf (Juul & Nissen #1)

Slagkraft af Janet Jarndorf (Juul & Nissen #1)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Med hunden i hælene

Slagkraft er skrevet af Janet Jarndorf, og er hende debutroman, og første bind i krimiserien om makkerparret Juul & Nissen samt deres gæve kolleger i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i Københavns Politi.

Forlagets beskrivelse:

To drab på en uge. Bestialske identiske drab.

Lars Juul ved, at deres efterforskning halter efter. Han har chefen åndende i nakken. Han, makkeren Ea Nissen og resten af banden kommer til at stramme op.

Det haster med at finde ledetråde, motiv og ikke mindst en gerningsmand. Men kan de nå at opklare forbrydelserne inden et eventuelt tredje drab? Eller har de allerede fået baghjul?

Er en seriemorder på spil?

Bedømmelsen:

Slagkraft er en flot debut, der formår at fange læseren hurtigt. Tempoet er ikke hæsblæsende, men jeg vil heller ikke betegne bogen som en hyggekrimi. Måske en krimi, hvor det hektiske tempo er sænket lidt, og hvor der derfor også er plads til andre ting.

Selve sagen er rigtigt godt udtænkt, og løbende smides nye krummer ud til læseren. Sammen med et fascinerende plot, så formåede krummerne at fastholde niveauet af spænding hele vejen gennem bogen. Selve sproget er let, flydende og fængende. Der er ikke et overdrevet brug af blomstrende billedsprog og blodige detaljer, men mere en ”helt nede på jorden” tone.

Efterforskningsteamet er skabt med stor fokus på diversitet, og hver enkelt karakter byder ind med deres specifikke personlighed. De fremstår realistiske i deres handlemåder, og så skader de humoristiske indslag absolut heller ikke. Deres forskellige relationer var interessante at følge, ligesom deres personlige udvikling gennem bogen var fascinerende. Der er tydeligvis brugt meget energi på at skabe disse karakterer.

At vi ikke kun følger efterforskningen, men også karakternes personlige liv, giver en rigtig god dynamik til fortællingen. Det er ikke altid, at en karakterdrevet krimi fungerer optimalt, hvis det kommer til at overskygge selve sagen og efterforskningen. Janet har dog formået at holde den helt rigtige balance mellem efterforskning og personer.

Til tider møder vi en snert af samfundskritik i bogen, og det er her vi ser Janet som menneske skinne igennem. Bl.a. er der fokus på racisme, da Ea Nissen ofte møder det i sin dagligdag. Jeg blev helt chokeret over de ting, mennesker mener at det er helt ok til sige til andre.

Slagkraft er en vellykket start på en ny krimiserie.

Slagkraft

Forfatter: Janet Jarndorf

Udgivet: 2023
Forlag: Brændpunkt
Sidetal: 460

 

Leave a Reply