HomeBoganmeldelser Stedfortræderen af Carsten Busk

Stedfortræderen af Carsten Busk

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Den hemmelige magt

Carsten Busk udgav i 2016 sin første bog i serien om auditør Charlotte Winther, nemlig Auditøren. I 2017 fulgte han op med Darknet, og nu er tredje bind i serien klar.

Når Carsten ikke skriver bøger, holder han foredrag og ejer desuden firmaet Hovedjægerne.

Handlingen

Kriminalassistent Henrik Hansen ser frem til et par hyggeligt timer med barndomsvennen Otto Levin. Otto er i København for at holde foredrag i Operaen, hvor han som økonomisk ekspert har lovet at afsløre ”verdens største finansielle hemmelighed” – nemlig hvem, der egentlig styrer verden. Og det tiltrækker en masse opmærksomhed, for Otto Levin har tidligere forudsagt det finansielle krak og it-boblens brist.

Og det er da også en afsløring, der vækker vrede mange steder – og samme nat myrdes Otto Levin. Henrik er knust, men det bliver meget værre, da han anholdes og sigtes for mordet. Desperat kontakter han auditør Charlotte Winther, og beder hende fungere som advokat. Imens kæmper han hårdt imod kollegernes mistænksomhed og mistanke.

Charlotte kaster sig ud i jagten efter spor, men det går hurtigt op for hende at sporene er noget anderledes end dem hun normalt arbejder med. Hemmelige loger, skjulte formuer og magtfulde mennesker, der ikke viger tilbage for noget. Aldrig havde hun forudset, at jagten ville føre hende helt ind i Vatikanets midte.

Kan Charlotte finde beviser for Henriks uskyld? Og kan hun overleve, når hun først begynder at efterforske de helt forkerte mennesker?

Bedømmelsen

I Stedfortræderen har Carsten Busk skabt en verden, hvor alt det vi tror vi ved vendes på hovedet. Det er skræmmende læsning, der vil efterlade læserne reflekterende over synlige (og usynlige) samfundsstrukturer, økonomisk magt og grådighed. En verden, hvor vi lever i tilsyneladende demokratier, men hvor det hele reelt styres af en gruppe skræmmende og magtfulde dukkeførere.

Sammen med Charlotte Winther tages vi med på en hæsblæsende rejse. Med hvert bog føjes endnu et lag til denne fascinerende karakter. På en meget realistisk måde har Carsten skabt en karakter, der fremstår stærk og handlekraftig. Selvom det efterhånden har kostet en del på privatfronten, så giver hun aldrig op i søgen på retfærdighed.

Plottet er rigtigt godt skruet sammen, og sproget flyder let hen over siderne. Bogen indeholder glimrende beskrivelser af den absolutte top, der ikke skyer nogle midler for at opnå magten over verden – uanset hvor mange menneskeliv, der må gå tabt. Mennesker, hvis magt kan ødelægge verdensdele, ændre historien og starte den næste verdenskrig. Som drives af en ødelæggende behov for magt og grådighed. Som aldrig før har oplevet, at nogen tør sætte sig op imod dem.

En hæsblæsende krimi med glimrende snert af humor – perfekt som en af sommerens feriebøger.

Charlotte

Forfatter: Carsten Busk

Udgivet: 2018
Forlag: Hovedjægerne
Sidetal: 378

Leave a Reply