HomeBoganmeldelser Grav af Thomas Bagger

Grav af Thomas Bagger

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Tik, tak …

Grav er tredje bind i Thomas Baggers serie om Camilla Staal og Ask Hjortheede. Sammen arbejder de i en Task Force i Århus – og sammen har de hemmeligheder…

Bogen kan læses selvstændigt, men jeg vil stærk anbefale at du starter med at læse Den permanente og Superstar.

Indledningen

Camilla Staal har overtaget den formelle ledelse af Task Forcen, men hun kæmper med spøgelset af Ask Hjortheedes ledelse. Hun har en mistanke om, at han vil prøve at få sit gamle jo tilbage, og det har skabt en kløft i deres tidlige eller så gode makkerskab.

Paw Rafn får besøg af en borger med et helt specielt budskab. En kvindelig betjent er blevet bortført, og politiet har nu 12 timer til at finde hende. Ask og Camilla sættes på sagen, der kræver at de skal løse en lang række finurlige gåder.

Under jagten kommer Ask og Camilla på sporet af en gammel, uopklaret sag: mordet på betjenten Kat Dürr. Hvorfor har denne sag relevans nu? Er der en sammenhæng med den nuværende bortførelse – og er det personer i deres nærhed, som har bragt fortiden frem i lyset?

I 1990’erne arbejde Kat Dürr sammen med bl.a. Paw Rafn. Hun var kendt for sit heftige temperament og for at overskride de fleste grænser for at nå sine mål. Men en dag går hun alligevel for langt, og hendes griske sind sætter gang i en række tragiske hændelser.

I de mørke, århusianske gyder lister en skygge sig ubemærket rundt. Hans mesterplan er sat i gang. Men hvem er den mystiske Fangen? Og hvem givet ham idéen?

Bedømmelsen

Endnu en gang tager Thomas Bagger læserne med på en hæsblæsende rejse, hvor han med skarpt sprog og intrigant plot præsenterer en krimi spækket med moralske overvejelser. Intet i handlingen overlades til tilfældighederne og specielt den gådefulde jagt efter den bortførte betjent var fabelagtigt skruet sammen.

Som vi har set det i de tidligere bøger, så anvender Thomas på bedste vis sin erfaring fra skrivning af filmmanuskripter. Det giver en helt speciel dynamik til hans bøger, at handlingen ofte foregår i hurtigt skiftende synsvinkler – uden at det tager overhånd.

Det er en imponerende samling af karakterer Thomas har skabt, og diversiteten i persongalleriet kommer hele vejen rundt. Til tider var det en smule vanskeligt ikke at blande de to sager sammen, men det var ikke noget der ødelage læsefornøjelsen. Og selvom jeg følte, at historien om Kat fik lov til at fylde lidt vel rigeligt, så var jeg stadig efterladt med en forståelse for nødvendigheden heraf.

I Grav får vi afdækket endnu flere lag af vores fascinerende hovedpersoner, og deres fortid er glimrende inkorporeret i deres nutidige handlemønstre og valg – alt pakket ind i en medrivende og velskrevet krimi.

Ask

Forfatter: Thomas Bagger

Udgivet: 2019
Forlag: Montagne
Sidetal: 456

Leave a Reply