HomeBoganmeldelser Sværm af måner af Katrine Williams

Sværm af måner af Katrine Williams

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

En flot efterfølger

Sværm af måner er andet bind i Katrine Williams fantasy-trilogi Sjælealkymi. Første bind, Monsun af stjerner, udkom i 2018.

Katrine blev oprindeligt inspireret til serien via hendes specialeskrivning om Twilight og hvordan den fascinerede specielt kvindelige læsere – og så en dykkeroplevelse i Venezuela.

Handlingen

Stella går stadig på skolen Mission Beach High, men resten af hendes liv har gennemgået store ændringer. Veronica er tilbage i den fysiske verden, efter at Stella og Alyssa har haft succes med deres alkymi – men hun er ikke ligefrem sig selv.

Jared sidder fængslet i London og risikerer en meget streng straf – en straf, der for evigt vil bryde båndet mellem ham og Stella. Percy har vist sig at være en formidabel modstander og Castor skal bare… holde sig langt væk.

De to broderskaber Memento Mori og Ouroborus bryder deres våbenhvile, og den interne kamp optrappes. Og da nogle Mori medlemmer vælger at overtræde de evige love, mærker både Stella og hendes venner det på egen krop.

Men Stella får støtte af en ny elev på skolen, og Alyssa lærer hende lidt om de skjulte evner hun besidder. Og Stella udforsker også perlens muligheder for at afdække ledetråde og forstå fortidens handlinger.

For skal Stella redde Jared og forhindre en stor krig, må hun finde en vigtig artefakt hendes tidligere jeg har skjult: Tycho Brahes astrolabium, der kan bruges til at opsamle stjernestøv. Men tiden er ved at rinde ud…

Bedømmelsen

Sværm af måner er en rigtig flot opfølger der bærer præg af, at Katrine er ved at føle sig mere hjemme i forfatterrollen. I dette bind bliver det mere fremtrædende, at Katrine besidder stor interesse og viden om historiske facts og artefakter, og jeg elsker den måde hun inddrager dette i bogens handling. I Sværm af måner er det bl.a. astronomi og alkymi, der på fascinerende vis flettes ind i universet.

I sagens natur er forholdet mellem Stella og Jared sat lidt på vågeblus, men det er absolut ikke en mangel i bogen. Det giver nemlig mere plads til karakterudvikling af de tilbageværende karakterer og til baggrundsviden om de to broderskaber. Derudover møder vi nye karakterer, og disse nye tilføjelser er både velplacerede og spændende at følge.

De to broderskaber kan til tider være lidt svære at følge, så der skal tungen holdes lige i munden. Men faktisk er det forfriskende at emnerne ikke simplificeres bare fordi den primære målgruppe er YA. Og igen formår Katrine at inddrage den australske natur i en handling, hvor både mennesker og natur kan være dragende og livsfarlige.

Jeg ser frem til at læse mere om Stella, Jared og alle de andre i fremtiden.

Forfatter: Katrine Williams

Udgivet: 2019
Forlag: Mellemgaard
Sidetal: 345

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply