HomeBoganmeldelser Symptomer af M.S. Brandenborg

Symptomer af M.S. Brandenborg

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Syv tankevækkende fortællinger

Symptomer er en debut fra jurauddannede Mia Maria Seberg Brandenborg. Til dagligt arbejder hun som advokat, men så snart der er tid skrives der fiktionsprosa og poesi.

Symptomer

Hvad sker der egentlig med mennesker, når de konstant jagter det perfekte, det ideelle eller det korrekte? Når vi udsletter vores eget selvbillede for at leve op til andres? I sin novellesamling er det præcis det M.S. Brandenborg udforsker, når hun i syv vidt forskellige noveller sætter fokus på konsekvenserne.

Mia har skrevet en række meget relevante fortællinger i en tid, hvor vores fremstilling udadtil helst skal være så perfekt som muligt. En tid, hvor flere og flere mennesker bukker under for stress og depressioner – måske fordi den inderste ensomhed er en ødelæggende kraft?

Novellen Mor er en af de noveller der ramte mig mest. På en meget relevant og genkendelig måde beskriver den flere sider af ensomhed. En anden af novellerne, Fuldstændig normal, behandler et skræmmende relevant emne, der på rystende vis beskrives – men hvad der er tale om, må du selv læse dig til.

Følelser og mangfoldighed

Mangfoldigheden i novellerne er imponerende, og det er alsidige tanker og følelser der skildres. Som læser efterlades man både rørt og med stof til eftertanke – og det er jo tegn på talent når en forfatter kan vække følelser hos deres læsere. Flere steder fandt jeg grundlag for længere fortællinger fordi Mia netop ramte noget vigtigt hos mig.

Jeg efterlades med en følelse af, at Mia virkeligt har åbnet op for sin kreative side og når hun slipper fantasien løs, så ender det med et fascinerende resultat. Som den velvalgte farveeksplosion på forsiden, ligeså udsættes læserne for en mangfoldighed af følelser, tanker og skæbner gennem læsningen.

Man ser flere og flere novellesamlinger på boghandlernes hylder – og måske er dette netop i tråd med tiden. En tid, hvor ufatteligt meget kæmper om vores opmærksomhed, kan en hel roman måske være svært at overskue. Men en novelle – en, der lige kan puttes ind på en togtur – det kan flere forholde sig til. Især hvis de kan se bort fra de (i mine øjne) skræmmende tider i skolen hvor enhver god novelle kunne dræbes med uendelige samtaler og analyseforsøg.

Læs dem, nyd dem og lad dig føre med gennem syv vidt forskellige menneskeskæbner. God fornøjelse.

Forfatter: M.S. Brandenborg

Udgivet: 2020
Sidetal: 213

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply