HomeBoganmeldelser Tårnspringeren af Birgitte Wulff

Tårnspringeren af Birgitte Wulff

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

En ny start

Tårnspringeren er Birgitte Wulffs krimidebut og første bind i en planlagt serie om journalist Anne Velin. Birgitte Wulff er uddannet journalist og har bl.a. været kriminalreporter og skrevet biografier for fremtrædende danskere.

En fyring og et ønske om at sætte fokus på partnervold og -drab fik Birgitte Wulff til at sætte sig til tasterne og tage hul på serien. Manuskriptet til bind to ligger allerede klar.

Forlagets beskrivelse:

En sen fredag aften i oktober forsvinder en enlig mor fra sit hjem i et roligt rækkehuskvarter i Svendborg på Fyn. Sporene ender blindt, og politiet kommer ingen vegne ved at bede offentligheden om hjælp. I Aarhus bliver journalist Anne Velin fyret fra sit elskede job på Danmarks Radio. Ydmyget søger hun tilflugt i et lille fiskerhus ved Svendborg Sund og starter en skyggetilværelse som hjemmearbejdende freelancejournalist ved Fyens Stiftstidende. Anne Velin forsøger at finde ro i de naturskønne omgivelser ved sundet. Men hun hungrer efter oprejsning. Efter at gøre et scoop. Hun sætter sig for at undersøge, hvad der er sket med den forsvundne kvinde. Hvem var hun? Er der nogen, der ville hende ondt? Og ikke mindst: Er hun endnu i live? Pludselig er Anne Velin viklet ind i en familiehistories dybe hemmeligheder, og hun indser, hvordan fortielser og en ødelagt fortid kan få tragiske konsekvenser for nutiden. En indsigt, der snart truer med at koste hende livet.

Bedømmelsen:

Tårnspringeren er en fantastisk velskrevet bog, der både byder på skræmmende og underholdende indslag. At Birgitte har en baggrund som krimireporter skinner tydeligt igennem. Der er en meget realistisk stemning i bogen. Derudover fornægter hendes tidligere forfattererfaring sig absolut heller ikke, hvilket man blandt andet mærker på det flydende sprog og handlingens opbygning.

I sagens natur vil første bind i en serie indeholde en del introduktion til hovedpersonen men det tager ikke overhånd. Det er rigtigt godt beskrevet hvilke følelser der overvælder Anne ved fyringen. Nu skal hun til at finde sig til rette i et helt nit liv, og det er ikke så nemt. Persongalleriet er ikke stort, men alle karakterer er velbeskrevne og fremstår realistiske – ligesom de levende miljøbeskrivelser.

Bogen hovedemne er jo evigt relevant, men måske ikke altid det der ender på forsiden af formiddagsbladene. Hvis man kun læser deres Breaking News indlæg, så mister man måske sit fokus på, at de fleste drab sker indenfor hjemmet fire vægge. De fleste mennesker frygter at blive overfaldet på gaden, men at blive udsat for partnervold og -drab er langt mere realistisk.

Udover de overordnede emner introducerer Birgitte også læserne for Intel begrebet: Involuntary celibate, altså mænd der er i ufrivilligt cølibat fordi kvinderne ikke vil opfylde deres krav. Mænd med et menneskesyn de fleste i dag vil mene hører til i fortiden. Men en ting, der kan medføre at de ramte mænd oplever samme tab af status som Anne oplever ved fyringen.

En velskrevet og flot krimidebut, der lover godt for Birgittes fremtidige forfatterskab.

Tårnspringeren

Forfatter:  Birgitte Wulff

Udgivet: 2021
Sidetal: 378

Leave a Reply