HomeBoganmeldelser To små piger af Lotte & Søren Hammer

To små piger af Lotte & Søren Hammer

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Konrad Simonsen vender tilbage

I 2010 udgav søskendeparret Lotte og Søren Hammer krimien Svinehunde, Her, 7 år senere, er vi nået til 8. bind i den medrivende serie om Konrad Simonsen (Simon) og hans team. Det kræver en del at holde spændingen gående så længe, men parret formår endnu engang at tilføje nye aspekter til universet. Der er planlagt i alt 10 bind i serien, så der er mere at se frem til.

Handlingen

Rigspolitiet vil oprette et nyt efterforskningscenter,  der skal beskæftige sig med uopklarede drabssager. Simon er den oplagte kandidat til lederstolen. Han er godt nok gået på pension, men det kan vel ændres med den rette overtalelse. Da en 11-årig pige forsvinder fra den lille by Gulhavn, bringer det straks minder tilbage til Simons første uopklarede sag. Som udsendt for Rejseholdet mange år tidligere, var Simon netop i Gulhavn for at finde en forsvundet 13-årig pige . Da det viser sig, at de to forsvundne piger er i familie, vender Simon og hans team tilbage til Gulhavn.

Det bliver en hæsblæsende jagt på en morder, men også en gensyn med den by, hvor han første gang mødte Komtessen. Meget er sket siden dengang – både med hovedpersonerne, men også med byen, der er præget af afvikling og stigende fremmedhad. Da lokalbefolkningen ikke mener, at der sker nok fremskridt i efterforskningen, tager de sagen i egen hånd. Det tvinger teamet til at bruge “feje” metoder, for at komme til bunds i sagen.

Med i efterforskningen er også den noget utraditionelle Anica Buch, der varetager en mere fremtrædende rolle end tidligere. Måske er hun ved at blive kørt i stilling som Konrads efterfølger?

Bedømmelsen

Da det jo er 8. bind i serien, er vi efterhånden kommet rigtigt godt ind under huden på de forskellige karakterer. Men parret Hammer forstår alligevel at tilføje yderligere facetter til. Der er spændende dynamik i bogen og beskrivelserne af byen fremstår skarpt – man får virkelig en forståelse af en by, der er ved at forfalde.

Lotte og Søren Hammer sætter ofte fokus på samfundsaktuelle emner i deres bøger, og vi har tidligere læst om menneske handel og magtmisbrug. Denne gang har de valgt at beskrive udkants Danmark, og de udfordringer og frustrationer det skaber, når en by langsomt forfalder, og de fleste flygter. Det gør, at man som læser ikke kun er glimrende underholdt med en godt sammenskruet krimi, men også får en tankevækkende vinkel på et samfundsproblem.

 

Forfatter: Lotte Hammer og Søren Hammer
Udgivet: 2017
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 442

 

 

Leave a Reply