HomeBoganmeldelser Spider af Rennie Petersen (Henriette Spolansky # 2)

Spider af Rennie Petersen (Henriette Spolansky # 2)

Comments : 3 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Indledning

Canadisk fødte Rennie Petersen debuterede i 2017 med sin første bog Grom. I Spider tilbyder han læserne et gensyn med karaktererne fra Grom, ligesom han introducerer spændende nye aktører. Spider kan sagtens læses selvstændigt, selvom der er henvisninger til tidligere handlinger i Grom.

Handlingen

Betjenten Dragan vandrer rundt i Stockholms gader. Her finder han sin datter Malina – tvunget til at prostituere sig selv af brutale og kyniske bagmænd. Via alfonsens får han oplysninger om, at The Spider er lederen af hele operationen – og nu vil han have hævn.

Tilbage i Montenegro søger Dragan en stilling i byen Bankada, for at komme tætte på The Spider. Han ved, at han må arbejde på egen hånd, for politiet er et af verdens mest korrupte korps, og hans kolleger er alle i lommen på The Spiders omfattende mafia-emperie. Hans tanker kommer dog på andre baner, da han tildeles en sag om mord på en ung syrisk flygtning – hvor liget bærer tydelige tegn på, at organer er fjernet.

I Polen er Henriette Spolansky på besøg hos vennerne Tracy og Mariusz. Sammen med dem er Tracys tante, der modtager dårlige nyheder. Nogle af hendes venner, der driver et hospital i Montenegro, er ved at blive tvunget væk. Regeringen vil privatisere sundhedsvæsenet – og hvis ikke lægeparret bakker op om deres ide, vil det koste dem dyrt. Og bag regeringen står… The Spider.

Teamet bag ”The Paul Hillman Foundation” beslutter at hjælpe – men de er slet ikke klar over hvem det er de er oppe imod. Det bliver en kamp på liv og død, når de pludseligt er eftersøgte af Montenegros hårdeste mafiamedlemmer.

Bedømmelsen

The Spider er en velskrevet og noget speciel thriller. I klassisk ”good guys vs. bad guys” følger vi teamet fra Grom tilført nogle ekstra spændende interessenter. Udover den indledende krimidel, byder bogen på mange interessante betragtninger på både det politiske og det kriminelle område.

Det overnaturlige element der fandtes i Grom er fraværende i dette bind, og det passer denne læser ganske glimrende. Det giver bogen et langt mere realistisk præg, der også hæves af de (desværre) realistiske betragtninger om korruption og organhandel.

Bogen bærer tydeligt præg af, at forfatteren er ved at finde sin pen. Karaktererne er mere veludviklede, og deres interaktioner fremstår langt mere realistiske end i Grom. Sproget fremstår mere flydende og forfatterens evne indenfor IT er på glimrende vis inkorporeret i handlingen.

Igen er der foretaget en grundig research, både hvad angår den kriminelle underverden men også landskaber, politik og historie. Og igen har man som læser mulighed for at følge grundigt med via bogens henvisninger til Google Maps.

Spider er glimrende underholdning.

Spider

Forfatter: Rennie Petersen

Udgivet: 2019
Sidetal: 299
Bemærk, at bogen p.t. kun er udgivet på engelsk.

3s COMMENTS

3 thoughts

Leave a Reply