HomeBoganmeldelser Grom af Rennie Petersen (Henriette Spolansky # 1)

Grom af Rennie Petersen (Henriette Spolansky # 1)

Comments : 3 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

En interessant debut

Rennie Petersen er født i Canada, men har boet det meste af livet i Danmark. Han har bl.a. arbejdet som programmør, men efter sin pensionering har han nu valgt at kaste sig over forfatterskabet. Grom er hans første bog.

Handlingen

Da den danske journalist Henriette Spolansky træder ind på et slidt værtshus i Polen, havde hun næppe kunne forudse hvor livsomvæltende ændringer dette skridt ville medføre. På værtshuset befinder sig også den amerikanske Paul Hillman og senere den polske Mr. Brzezinski.

Piotr Brzezinski har i mange år gemt på en historie – en historie, der endte med at koste hans far livet, og som han har svoret aldrig at fortælle. Men hans liv er ved at rinde ud, og derfor deles historien nu med Henriette og Paul. I marts 1945 var han og hans far med til at skjule en stor nazi-skat i Polen – nemlig det sagnomspundne Guldtog.

Piotr og hans far forsøgte 6 år senere at genfinde skatte, men gemmestedet skjulte flere ting end guld. Henriette og Paul beslutter sig for at søge efter skatten, men stedets andre indbyggere er ikke villige til at give den fra sig uden kamp.

Det bliver en eftersøgning der koster liv, og senere kommer til at involvere en tidligere jægersoldat, en amerikansk biokemiker og den russiske mafia. Nogle mennesker er villige til at gå meget langt for penge – men måske udgør mennesker ikke den største trussel.

Bedømmelsen

Grom er en af den slags bøger, der er svær at sætte genre på. Der er elementer fra thriller, krimi og science fiktion. Den er skrevet i et overordnet flydende sprog, selvom der visse steder var sproglige nuancer der ikke ringede korrekt i mine ører.

Der lå en tydelig grundig research bag grundhistorien, og det var en meget interessant historisk periode man blev indført i. Både geografisk og historisk blev man ført vidt rundt, og det var en god vinkel at bogen indeholdt henvisninger til Google Maps, så man her kunne følge karakterernes færden.

Karaktererne var velbeskrevne, og typer man gerne ville lære at kende nærmere. Deres interaktioner var til tider en smule for utroværdige for min stil, men det er nu en gang en forfatters ret at slippe kreativiteten løs i sine skriverier.

Bogen indeholder en række politiske tirader, der dog ikke på nogen måde generede denne læser. Specielt Pauls betragtninger om Hillary Clinton fandt jeg forfriskende og tankevækkende. Der er også beskrevet enkelte eksplicitte seksuelle scener, men for begge emner gælder, at kapitlerne indledes med en advarsel.

Alt i alt er Grom en interessant debut, hvor visse dele dog ikke lige fængede med denne læser. Jeg er dog fuld af respekt for forfatterens arbejde, og da jeg allerede har læst hans næste bog ved jeg, at han kun bliver bedre.

Grom

Forfatter: Rennie Petersen

Udgivet: 2019
Sidetal: 303
Bemærk, at bogen p.t. kun er udgivet på engelsk.

3s COMMENTS

3 thoughts

Leave a Reply