HomeBoganmeldelser Vådeskud af Katrine Engberg

Vådeskud af Katrine Engberg

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Katrine Engberg træffer plet igen

Vådeskud er fjerde bind i Katrine Engbergs såkaldte Københavnerserie om efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner. I serien er tidligere udgivet Krokodillevogteren, Blodmåne og Glasvinge.

Handlingen

Da 15-årige Oscar får fri fra skole, tror forældrene at han tager med en klassekammerat hjem. Men det gør Oscar ikke – og da det først går op for forældrene at han er væk, har politiets efterforskere allerede mistet vigtig tid.

Oscars forældre ejer et succesfuldt (og mistænkt for svindel) online auktionshus, og har tidligere modtaget trusselbreve. Så måske er Oscar blevet kidnappet? Men hvor passer det mystiske brev, fundet i familiens hus ind? Er Oscar Wilde citatet i brevet egentlig en form for afskeds hilsen fra Oscar? Eller er det tale om en mystisk ledetråd som ingen af de involverede forstår at tyde?

PK sætter Anette og Jeppe på sagen. De har ellers hver især nok at se til på privatlivsfronten. Jeppe med at finde sig til rette i sin nye rolle som medlem af en færdig familie. Anette med at finde sig til rette i rollen som mor – og en kvinde, der måske mangler at være attrået?

Uanset hvad, så ryger privatlivets problemer hurtigt bagerst i køen, da et lig findes på Amagerforbrændingen. Og da en kvinde senere skubbes ud foran et tog, ser det helt håbløst ud for det ellers erfarne makkerpar. Måske er det på tide at få den pensionerede litteraturprofessor Esther de Laurenti på banen?

”Som den havde dræbt maleren, skulle den også dræbe hans værk og alt, hvad det stod for.

Den ville dræbe fortiden, og når den var slået ihjel, så ville han være fri”.

Bedømmelsen

Katrine Engberg har endnu en gang svunget sin stilsikre pen, og skabt en fortælling der vil fastholde og underholde læserne fra første side. Med et gennemtænkt plot og et fantastisk flydende sprog, tages vi igen gennem ukendte sider af København – og af mennesker.

En af Katrines styrker er hendes evne for miljøbeskrivelser. De får mig til at forelske mig i min by på ny. Jeg fyldes af lysten til at kaste mig over byens mange smukke steder og fantastiske muligheder – ting man godt kan glemme, når man går blandt dem hver dag. Denne gang er det både Amagerforbrændingen, Thorvaldsens Museum og Trekroner der inddrages i handlingen.

En anden styrke ses i Katrines evne for at skabe realistiske og troværdige karakterer. Interaktionerne mellem de forskellige aktører fungerer til fulde, og deres problemer vil vække genkendelse hos mange læsere. Både det at skulle finde sin plads som nyt medlem af en familie, men også at skulle finde sin rolle som kvinde, der nu er blevet mor.

Som inkarneret krimilæser er der nogle gange en tryghed ved at vende tilbage til et genkendeligt univers, og det oplever man her. Ikke at det på nogen måde er kedeligt eller gentagende, men mere på den der hyggelige måde. Dialogerne er med til at hæve bogen, og man lærer samtidigt en masse nyt om mange emner.

Katrine Engberg har gudskelov valgt at følge sin passion for at skrive – og det skal vi læsere være glade for.

Forfatter:  Katrine Engberg

Udgivet: 2019

Forlag: People’s Press

Sidetal: 339

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply