HomeBoganmeldelser Abbott’s hemmelighed af David Garmark

Abbott’s hemmelighed af David Garmark

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Kan man flygte fra fortiden?

David Garmark debuterede i 2015 med Drengen, der aldrig kom hjem. Han har siden fået udgivet noveller hos Kandor og i 2016 udkom første bind i hans trilogi om Ditlev Martins. Nu er Ditlev Martins tilbage, og han må erkende, at han ikke kan flygte fra sin fortid.

Udover sine egne bøger har David sammen med sin bror skrevet Rakelsminde og Love City.

Handlingen

Efter at have udstået sin fængselsdom tager Ditlev Martins hjem til Venedig og forsøger at skabe sit et nyt liv. Et liv uden Konsortiet og det menneske de tvang ham til at være. Et liv, som hans forlovede Giulietta og hendes mor næsten har planlgt flere år frem. Men han kan stadig ikke huske deres fælles fortid.

I Danmark sidder Jon-Erik Barnikow og hører i nyhederne om en barsk sag. En jagerpilot har begået selvmord og Jon-Erik genkender straks hans navn. Soldaten har nemlig skrevet på Jon-Eriks konspirationsside – få timer inden han begik selvmord. Her beskriver han en mystisk sygdom ved navn Morgellons Disease – en sygdom, der ikke anerkendes af lægerne, men opleves meget virkelig af de ramte.

I Paris sætter en tidligere fremmedlegionær ild til sig selv, og kommissær Rousseau sættes på sagen. Hurtigt overflyttes han dog til en anden sag, men han kan ikke slippe selvmordet. Der er noget der ikke stemmer, så han kontakter Ditlev og beder ham undersøge sagen nærmere.

Jon-Erik besøger Ditlev i Venedig og forsøger at lokke ham med på sagen. Han har endda fået forskeren Dina med på holdet, men Ditlev er fast besluttet på at leve et helt normalt liv. Desværre er han allerede langt mere indblandet i sagen end han ved, og det bliver snart tydeligt at han er i stor fare.

En mystisk organisation, forsøg med mennesker og grusomme sygdomme. Det bliver en fatal kamp for teamet.

Bedømmelsen

David Garmark udviser igen en imponerende evne til at blande konspirationsteorier, videnskab og action i en skøn, underholdende blanding. David tager udgangspunkt i virkelige hændelser, og anvender så de bedste fiktive virkemidler til at tviste dem – og det i en grad, hvor man som læser til sidst har svært ved at skelne mellem sandhed og resultatet af forfatterens imponerende fantasi.

Jeg elskede gensynet med de tilbagevendende karakterer, der i dette bind tilføjes flere facetter. Ida spillede en lidt større rolle, og hendes tørre, sarkastiske bemærkninger er bare fantastiske. Rossaus ledelsesstil er skøn, og generelt er det dejligt at opleve hvordan humor uden problemer kan inkorporeres i en god krimi.

Der er en god sammenhæng gennem hele historien, og plottet er godt sammenskruet. Sproget er, som vi efterhånden forventer det af David, flydende og flot. Men det der virkeligt hævede bogen for mig var Ditlevs forsøg på at tage afstand fra sit tidligere jeg. Hans indre kampe og konflikter er rigtigt godt beskrevede.

Det er tydeligt, at der ikke kun ligger en grundig research til grund for bogen, men også at de valgte emner reelt interesserer forfatteren. Og igen viser han, at en krimi sagtens kan indeholde masser af videnskab uden at blive kedelig – for det er hver gang godt doseret og passer ind i handlingen.

Forfatter: David Garmark

Udgivet: 2017
Forlag: Turbine
Sidetal: 413

Leave a Reply