HomeBoganmeldelser Rakelsminde af David og Stephan Garmark

Rakelsminde af David og Stephan Garmark

Comments : 5 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

——————————— ANMELDEREKSEMPLAR —————————————–

På bagsiden af bogen Rakelsminde, er angivet følgende citat fra Connery.dk: “Hvis Dean Koontz og Stephen King var brødre, så havde de heddet David og Stephan Garmark”.  Som fanatisk læser af Dean Koontz og Stephen King, så har man virkeligt sat mine forventninger højt, når man vælger lige præcis denne sammenligning. Både David og Stephan har udgivet bøger før, men dette er deres første bog sammen.

Handlingen

Thea Ehlers er journalist med et ikke ligefrem velfungerende privatliv. Hendes samliv med manden er ikke værd at nævne, og hendes datter er konstant teenageumulig. Derudover var hendes sidste opgave et interview med en kugleskør konspirationsteoretiker, så Thea er nu helt klar til at jagte den næste store sag.

Sayid er flygtning fra Syrien, der ad omveje er endt i den lille landsby Rakelsminde. Her håber han at kunne opbygge et nyt liv, og endelig få fred fra minderne fra det krigshærgede Syrien. Men Sayid besidder nogle særlige evner – og der er mennesker, der er villig til at slå ihjel for disse evner.

Thea sendes af sin redaktør ud til en sag vedrørende et opsigtsvækkende selvmord. Ikke nok med, at selvmordet er sket i byen Rakelsminde – den by, hvor Thea er vokset op – men hun kender også offeret. Byen er forandret meget siden Thea var der sidst, og hurtigt sker en række meget bizarre hændelser – hvad er det for nogle mystiske lydbølger, der skyller hen over byen? Hvad er egentlig den døde zone i udkanten af byen, og hvorfor er der ingen der reagerer, da Elnas Garnhus en dag pludseligt er væk?

Thea og Sayid må nu sammen prøve at gennemskue de mystiske hændelser – hvilket ikke bliver gjort lettere af de fanatiske medlemmer af Jesu Salige og en mildest talt uduelig lokalbetjent. Det bliver en kamp på liv og død …

Rakelsminde Thea

Kilde: Aoh.dk

Bedømmelsen

Indrømmet – jeg er hooket. Det er lykkedes brødrene at sammenskue en meget velskrevet fortælling, der genremæssigt er lidt svær at definere helt. Urban fantasy absolut, men også med indspark fra horror, science fiction og godt gammeldags gys.

Derudover har bogen meget mere på hjerte, herunder tanken om, at de fleste mennesker inderst inde prøver at flygte fra noget, og at denne flugt udmønter sig på vidt forskellige måder. Religiøs fanatisme, som for mange af os jo sammenkobles med islamiske terrorrister, spiller også en stor rolle i bogen, og har som vanligt en skræmmende magt over personerne i byen.

Tempoet er højt i denne bog, og personerne er meget velskrevne. Specielt tilbageblikkene til Sayids fortid i Syrien er interessante, og generelt er Rakelsminde et spændende indslag på den danske horror scene. Personligt har jeg været væk fra horror genren i nogle år, men hvis udgivelser i denne stil begynder at finde vej til hylderne, så kunne jeg sagtens se denne genre få et come-back på min læseliste.

Det er underholdende, det er fængende, det er overraskende –  og jeg kan absolut godt genkende inspirationen fra specielt Dean Koontz.

Tak for forfatterne for anmeldereksemplaret.

Forfatter: David Garmark og Stephan Garmark
Udgivet: 2017

Forlag:

Forlaget Kandor

Sidetal: 294

 

 

5s COMMENTS

5 thoughts

Leave a Reply