HomeBlog Nedtælling til Krimimessen 2018

Nedtælling til Krimimessen 2018

Posted in : Blog on by : Lotte Tags: , , , ,

Krimimessen 2018

Krimimesse – hvad er nu det? Kort sagt, så er den årlige krimimesse i Horsens juleaften, nytårsaften og en fødselsdag slået sammen i ét – ihvertfald for landets mange kriminørder 🙂 Krimimessen så dagens lys i 2001, hvor Horsens Bibliotek havde arrangeret en temadag om den nordiske kriminalkrimi. Dengang deltog ca. 200 gæster og 5 forfattere, men messen er blevet mere og mere populær, og sidste år valgte over 7.000 gæster at lægge vejen forbi.

Den meget velvalgte ramme dannes af FÆNGSLET – det tidligere Horsens Statsfængsel, og for de hurtige er der endda overnatningsmuligheder i en af de gamle celler 🙂

Krimimesse

Kilde: Kvorning.dk

Det er også muligt at få en rundvisning i fængslet, og lære mere om bl.a. flugtforsøg og fangernes hverdag.

Krimimesse

Kilde: Horsens Museum

I weekenden 17. og 18. marts 2018 besættes fængslet af forfattere, anmeldere, forlag, journalister og ikke mindst læserne. Det bliver 2 hektiske dage, hvor alle aspekter af krimigenren skal endevendes – og mon ikke der også skal investeres i et par nye bøger 🙂 Årets tema er frihed, og det hænger godt sammen med fængslets nyhed: Lorentzens tunnel.

Nye tiltag i år

Det er ikke længere kun via fysiske bøger, at krimielskerne får deres fix. Derfor har Krimimessen i år udvidet programmet til også at omfatte diskussioner og præsentationer af TV-serier i krimi- og spændingsgenren. Bl.a. præsenterer TV2 deres kommende thrillerserie Greyzone, HBO Nordic løfter sløret for nogle af deres kommende nyheder og DR inviterer gæster på scenen for at diskutere podcasts.

Hvad skal jeg se

Det er et meget omfattende program de gode folk fra Horsens Bibliotek har sat sammen til os, og det er svært at vælge – umiddelbart håber jeg dog at møde:

Jeg håber også at støde ind i Lotte Petri, Garmark brødrene og Arne Woythal,  og at hilse på mange af de forlag, jeg samarbejder med (jeg får vist nogle travle dage 🙂 )

Messeaktuelle udgivelser

Mange forlag vælger at starte opvarmningen til messen med en spændede række udgivelser af krimier. Der er virkeligt meget godt at vælge imellem, og specielt ser jeg frem til:

  • Glasvinge af Katrine Engberg – udkommer 27. februar
  • Er her nogen af Lotte Elmann Wegner – udkommer 28. februar
  • Dukkehuset af Matthew Arlidge – udkommer 21. marts
  • Kold angst af Mads Peder Nordbo – udkommer 17. marts
  • De døde og de ufødte af Jakob Melander – udkommer 9, marts
Prisuddeling

Krimimessen er også en prisuddeling. Krimimessen publikumspris skal uddeles for tredje gang, og når de tidligere modtagere er Sara Blædel og Jens Henrik Jensen, så kommer årets modtager i fornemt selskab.

Derudover uddeler Det Danske Kriminalakademi følgende priser:

  • Palle Rosenkrantz prisen:  Årets bedste krimi til Michelle Richmond
  • Harald Mogensen prisen: Årets bedste danske krimi til Elsebeth Egholm
  • Debutant-diplomet til Anne Mette Hancock

og Dansk Horror Selskab uddeler prisen for Årets Danske Horrorudgivelse.

 

Du kan finde det samlede program for Krimimessen her og følge Krimimessens side på Facebook her. 

 

Krimimesse

 

Leave a Reply