HomeBoganmeldelser Bødlen af Chris Carter

Bødlen af Chris Carter

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

En mand med mange talenter

Bødlen er andet bind i Chris Carters roste serie om kriminalpsykolog Robert Hunter og hans arbejde med højtprofilerede mord- og seriemordsager. Første bind, Krucifiks morderen, udkom i 2011.

Handlingen

Han kender din værste frygt – og nu vil han bruge den imod dig.

I en kirke i Los Angeles findes en præst brutalt myrdet. På hans krop finde tallet 3 – men efterforskerne har ingen anelse om, hvad dette tal hentyder til. Robert Hunter mistænker, at der kan være tale om et rituelt mord – måske er der en satanisk kult på spil?

Men da der sker flere mord, må Hunter og partneren Garcia revurdere deres første opfattelse. Der er en seriemorder på spil – men en udspekuleret én af slagsen. Der er ingen spor, intet tydeligt motiv og ingen sammenhæng mellem de udvalgte ofre.

Et tegn begynder dog at vise sig: alle ofre er omkommet på den måde de frygtede allermest. Men hvorfor er netop de blevet udvalgt og hvordan har morderen fundet frem til deres værste frygt?

I forbindelse med sagen dukker et muligt vidne på. Den 17-årige Molly har ting hun gerne vil dele. Hun får efter sigende nogle syn af mordene – men kan Hunter og Garcia overhovedet drage nytte af dette. Måske er hun bare en af de sædvanlige plattenslagere eller skøre kugler, som alle celebre sager har en tendens til at tiltrække.

Kun én ting er sikkert: morderen skyer ingen midler for at nå sit mål – og ingen ved hvornår det er slut…

Bedømmelsen

Bødlen burde komme med en advarsel! Nej, ikke grundet det barske emne, men grundet sandsynligheden for at den vil stjæle din nattesøvn. Bogen er simpelthen så vanvittigt spændende og medrivende, at man ikke kan lægge den fra sig.

Det er barsk læsning, men er nu intet imod hvad der reelt foregår i virkeligheden. Og måske er det netop brutaliteten der adskiller ham fra andre forfattere på markedet – at hans bøger får en helt anden grad af intrigante og udspekulerede mord. Det skaber en øget interesse hos læserne for at forstå gerningsmandens motiver og kringlede hjertespind.

Plottet er fantastisk udtænkt og tydeligt grundigt gennemtænkt. Sat sammen med korte og medrivende kapitler, lokker det hele tiden læseren fremad – godt hjulpet på vej af det velskrevne sprog. Tempoet og spændingen holder hele vejen igennem.

Jeg bliver stadig større fan af Hunter og Garcia. Selvom Hunter på nogle måder kan virke lidt som den klichéfyldte kriminalkommissær, så er hans underspillede store intelligens forfriskende. Og Garcia med det lykkelige familieliv er en god modpol til Hunter.

Endnu en flot bog fra Chris Carter – jeg glæder mig til at fordybe mig yderligere i hans barske og skræmmende univers.

Bødlen

 

Forfatter: Chris Carter

Udgivet: 2011
Forlag: Jentas
Sidetal: 383

Leave a Reply