HomeBoganmeldelser City af Jesper Stein (Axel Steen #7)

City af Jesper Stein (Axel Steen #7)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Gamle fjender og fortidens minder

City er syvende bind i Jesper Steins fantastiske serie om Axel Steen. Jeg har hørt bogen på Mofibo.

Her kan du finde mine anmeldelser af seriens to foregående bind: Solo og Papa.

Forlagets beskrivelse:

Der er gået to år, siden Axel Steen så den kriminelle lejesoldat Paven styrte ned i et frådende klippehav efter et blodigt opgør på den græske ø Karpathos. Vejen tilbage til politiet har været lang, men Axel arbejder nu som ekspert i nye efterforskningsmetoder på Station City i København, efter han har taget en mastergrad i kriminologi på Cambridge University.

Hans ekspertise er efterspurgt, men Axel er skeptisk, da en af politiets psykologer vil tage ham med ind i topsikrede fængsler for at tale om skyld og samvittighed med landets mest afstumpede drabsmænd. Det ændrer sig, da han ser Maj Lund i aktion over for de psykopatiske gerningsmænd, som pludselig viser nye sider og fortæller noget, der aldrig kom frem i retten. Hvad er det, hun kan?

Bedømmelsen:

City var en længe ventet bog – og gudskelov hele ventetiden værd. Jesper Stein er en mand der kan sit håndværk! Endnu en gang leverer han tempo og spænding, mens han samtidigt formår at udvikle Axel Steen og vise os en mere sårbar side. Axel må endnu engang erkende, at han som person er mest i live, når han arbejder som efterforsker. Men han konfronteres også med nogle ubehagelige minder fra fortiden.

Når man er nået til syvende bind i en serie, så er der en risiko for, at det hele går lidt i stå. Men endnu engang formår Jesper at skrive, så man fanges af Axel og hans verden, og kapitlerne sluges. Han har igen hævet niveauet, og bliver bare bedre og bedre.

En af de ting, der fungerede rigtigt godt, var de tilbageblik vi møder i Axels liv. Fra ungdommens forelskelse i den smukke Victoria – psykiatrisk patient – der ender skræmmende, til minderne om den psykopatiske lejesoldat Paven. Begge har de haft stor indflydelse på Axels liv.

Meget fascinerende fandt jeg samtalerne med nogle af landets mest brutale langtidsfanger. Psykolog Maj Lund lærer helt sikkert Axel noget, mens hun får flere og flere oplysninger ud af de dømte. Og det er absolut ikke for de svage, når de ting kommer frem i lyset.

Når Paven vender tilbage, så ved man bare, at det bliver både hektisk og godt. Og med det har Jesper igen skabt et helt fantastisk plot, der formår at holde læseren fanget til sidste ord. Som altid er der mange bolde i luften, men Jesper forstår at sende dem alle til serv. City er solid underholdning der endnu en gang beviser, at Jesper Stein hører til i toppen af de nordiske krimiforfattere.

Bogen er indlæst af Peter Carstens, og han er det helt rette valg. Han er helt klart med til at fange lytteren, og han formår at gøre både historien og personerne levende.

City

Forfatter: Jesper Stein

Indlæst af: Peter Carstens
Udgivet: 2023
12 timer og 30 minutter

Leave a Reply