HomeBoganmeldelser Mørkets ansigt af Jesper Marcussen (Wildenbruch #3)

Mørkets ansigt af Jesper Marcussen (Wildenbruch #3)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , , ,

Heksen i skoven

Mørket ansigt er skrevet af Jesper Marcussen, og er tredje bind i hans Wildenbruch serie. Du kan læse mine anmeldelser af seriens første bind her: Toplitzgåden og Blodoffer.

Forlagets beskrivelse:

En seriemorder, der dræber gravide …Et ansigt skjult under en hætte…

Op til juleferien bliver ligene af to gravide studerende fundet på en universitetscampus i Frankfurt. Morderen har efterladt okkulte spor, og vidner påstår at have set en mystisk kvinde nær gerningsstederne.

Kriminalkommissær Petra Wolf er netop gået på juleferie, da hun om aftenen ser en tv-reportage om mordene. I mørket blandt tilskuerne genkender hun et ansigt, som ikke burde være der. Fyldt af en grim mistanke sætter hun sig for at undersøge sagen. Men samme nat forsvinder Petra selv.

Hendes kæreste, journalisten Thomas Berg, kaster sig ud i jagten på sandheden om, hvad der er sket hende. På universitetet hører han en gammel myte om en heks, som engang slog gravide kvinder ihjel på egnen. Hvem er den mystiske kvinde, der dukker op omkring tidspunkterne for forbrydelserne? Og hvad er det for en ondskab, der synes at være vakt til live i de mørke skove omkring Frankfurt?

Samtidig går det op for Thomas, at Petra måske hele tiden har været en del af morderens bestialske plan. Petra bærer nemlig på en hemmelighed.

Bedømmelsen:

Mørkets ansigt er mindst lige så fantastisk som seriens to foregående bøger. Plottet er fantastisk skabt i en skøn blanding af politiefterforskning og okkult historie. Nogle gange kan dette tage overhånd, men ikke for Jesper – det fungerer som en levende del af blandingen og ikke mindst spændingen. Trådene til gammel overtro og vandrehistorier har sammenfald med nutidens hændelser – og måske er der endda en tilknytning til en af Petras tidligere sager.

Petra er en skøn karakter. Hun roder sig altid ud i farlige ting, for når hun har en fornemmelse, så holder hun sig ikke tilbage – også selvom hun nogle gange benytter sig af nogle…utraditionelle metoder. Men denne gang sætter hun ikke kun sig selv i fare, og det øger absolut bogens spændingsniveau.

Jeg er stadig dybt fascineret af David. Han begrænses endnu en gang af sin angst, og denne gang plager den ham mere end før. Men hans intelligens og viden gør ham alligevel i stand til at hjælpe med sagens opklaring. Hvad han dog ikke har i den kælder – den gad jeg altså godt besøge. Og Jesper viser bl.a. med dette, at samtlige spor er både gennemtænkte og virkeligt godt udtænkt.

I dette bind har efterforskningen inddraget en profiler, for at få et grundigt billede af morderen. At vi får denne psykologiske indsigt med i handlingen er fascinerende, og det giver et mere afrundet billede af efterforskningen.

Er du til velgennemtænkte fortællinger, medrivende plots, et godt spændingsniveau og fascinerende karakterer, så vil Mørkets ansigt helt sikkert være en bog for dig.

Mørkets ansigt

Forfatter: Jesper Marcussen

Udgivet: 2023
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 304

Leave a Reply