HomeBoganmeldelser Den sidste enke af Karin Slaughter

Den sidste enke af Karin Slaughter

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Med alle midler

Karin Slaughter behøver næppe nogen nærmere præsentation. Denne bestseller forfatter har henrykket millioner af læsere bl.a. med sine serier om Grant County og Well Trent. I dette niende bind i Will Trent serien udsættes vi igen for skruppelløse mennesker, udspekulerede tvists og chokerende hændelser.

Af Karin Slaughter er tidligere anmeldt Brudstykker.

Handlingen

Da en varevogn kører op på siden af Michelle Spiveys datter, reagerer hun helt korrekt og begynder at løbe. Men det er ikke datteren kidnapperne er ude efter…

En måned efter hendes forsvinden, har politiet stadig ikke fundet hende. De arbejder med en teori om, at hendes arbejde som forsker på Center for Sygdomsbekæmpelse kan have noget med sagen at gøre, men de har stadig ikke fundet det afgørende spor.

Will Trent og retsmediciner Sara Linton er efterhånden et fast par, men Saras mor Cathy har stadig svært ved at glemme mindet om Saras afdøde mand, og kan ikke se Will udfylde hans plads. Da de en dag skal spise sammen forstyrres de af nogle høje brag. Af røgen kan de se, at noget brutalt har ramt et af Atlantas mest travle områder: området med Emery universitet, to store hospitaler, FBI´s hovedkvarter og Center for Sygdomsbekæmpelse.

Will og Sara styrter mod stedet, men bliver standset af en bilulykke – en ulykke, hvis involverede virker en smule mistænkelige. Og pludseligt er Will såret og Sara forsvundet. Will er knust over tabet af Sara og hendes mors grusomme bebrejdelse af ham.

Sammen med tætte venner og kolleger kaster han sig ud i kampen for at finde Sara. Amanda Wagner og Faith Michell samarbejder med FBI og får dem med på at lade Will gå undercover. Men tiden går, og hvis ikke Will snart opnår resultater, står langt mere end Sara og Michelles liv på spil.

Bedømmelsen

Den sidste enke er muligvis niende bind i Will Trent serien – men serien bliver bare bedre og bedre med hver bog. Den sidste enke har et mere mørk side end tidligere set, måske fordi nogle af situationerne desværre fremstår meget realistiske.

Karin Slaughter har en evne til at lege med sproget, så hendes bøger både fremstår fængende, skræmmende og humoristiske. Plottet var komplekst, men fantastisk udtænkt og beskrevet – og desværre meget relevant i en tid med anspændt politisk klima. Will involveres i en verden af vold, terror, biologisk krigsførelse og racisme.

Igen ser vi Karins store evne til at skabe karakterer der, selv efter otte foregående bind, gennemgår en løbende udvikling. Hendes beskrivelser af de stærke følelser mellem Will og Sara er fantastiske og til tider hjerteskærende.

Sagens udvikling er meget velbelyst, da man ser den fra tre vinkler: Will, Sara og Faith. Det gav et rigtigt godt billede af de forskellige scenarier, men til tider blev det overflødigt, og der kunne sagtens være redigeret lidt skarpere lige på det punkt.

Medrivende, brutal og tydeligt velresearchet bog, der vil henrykke mange læsere dette efterår.

Den sidste enke

Forfatter: Karin Slaughter

Oversætter: Henrik Enemark Sørensen
Udgivet: 2019
Sidetal: 496

Leave a Reply