HomeBoganmeldelser Det tavse vidne af Elly Griffiths

Det tavse vidne af Elly Griffiths

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Fortidens vingeslag

Det tavse vidne er femte bind i den fantastiske serie om den skønne arkæolog Ruth Galloway. Og det er ikke uden grund, at denne serie har opnået kæmpe succes, for Elly Griffiths giver læserne fantastiske karakterer, humor og unikke mytiske elementer i bøgerne.

Hver bog byder på en selvstændig historie, men jeg vil stærkt anbefale at du læser de tidligere bøger først. I serien er tidligere udkommet Pigen under jordenLøgnens husHuset på klippen og Døden på museet.

Handlingen

Da Ruth hører at hendes tidligere studiemakker Dan Golding er død, sætter det gang i mange tanker. Bl.a. hvordan Superdan endte med en stilling, der slet ikke lever op til de store forventninger alle havde til ham. Og chokket bliver kun større, da hun dagen efter modtager et brev fra netop Dan – og han var bange.

Dan beder Ruth om hjælp til at identificere hvad han forventer er et kæmpe fund – den sagnomspundne Ravnekonge. Og da Ruth et par dage senere kontaktes af Dans arbejdsplads, Pendle University, er sagen klar: årets sommerferie skal være i Lancashire. Cathbad tager med og kan underholde Kate mens Ruth arbejder – men det bliver ikke den afstressende ferie de havde forestillet sig.

Nelson er af chefen og konen blevet tvunget til at holde ferie. Da Ruth fortæller om sagen i Lancashire, får Nelson flashbacks til sin opvækst i Blackpool – så hvorfor ikke lade turen gå dertil i ferien?

Allerede inden afrejsen begynder Ruth at modtage sms´er, der advarer hende om at holde sig væk fra sagen. Men da truslerne også rettes mod Kate, og universitetets studerende bl.a. byder på en mystisk gruppe nynazister og heksedyrkere, kaster Nelson sig over sagen.

Hvem er det, der med alle midler forsøger at skjule Dans fund? Har Cathbads gamle ven Pendragon noget med sagen at gøre? Og hvad sker der, når Ruth pludseligt står overfor Nelsons mor?

Bedømmelsen

Elly, jeg elsker dig! Og jeg elsker at åbne endnu en af dine skønne bøger. Det er som at blive genforenet med gamle venner, når man åbner det nyeste bind i den medrivende og hyggelige krimiserie om Ruth Galloway. Og Det tavse vidne var bestemt ikke en undtagelse, for endnu en gang har Elly Griffiths skabt en bog, der med sine fantastiske karakterer og interessante plots vil holde læserne fanget fra første side.

At vi denne gang bevæger os væk fra marsken og ind på nye territorier var meget velvalgt. Det gav helt nye muligheder for inddragelse af miljø i skabelsen af historisk stemning, og gav flere facetter til Nelsons fascinerende karakter. Elly er imponerende dygtig til at beskrive scenarier, og specielt Pendragons hytte var spændende.

Kate indtager en lidt større rolle i dette bind, og det er ganske humoristisk at læse om livet som alenemor til en 18-måneders selvstændig pige. Mange af de beskrevne situationer kunne man sagtens forestille sig. Cathbad er også i front, og det er altid spændende at lære mere om ham. Derudover syntes jeg det var interessant at møde Nelsons mor, og ser frem til flere scener med hende i kommende bind.

I en perfekt blanding af arkæologi, krimi, sæbeopera og gammel overtro, er det endnu en gang lykkedes Elly Griffiths at skabe en historie, der med masser af uventede drejninger og et perfekt sammenskruet plot, vil fastholde læserne i denne kolde, mørke tid.

Det tavse vidne

Forfatter: Elly Griffiths

Oversætter: Lærke Pade
Udgivet: 2019
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 356

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply