HomeBoganmeldelser Et ubetydeligt mord af Lindholm & Zornig

Et ubetydeligt mord af Lindholm & Zornig

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Tessa Højmark vender tilbage
Zornig og Lindholm er kendt for deres fantastiske krimier med relevante problemstillinger og samfundskritik. Det så vi senest i det afsluttende bind i trilogien om Malene og Mathias, Eksodus, men Et ubetydeligt mord har efterforsker Tessa Højmark i hovedrollen.
Handlingen

I et kosteskabslignende kontor på Teglholmen sidder efterforsker Tessa Højmark og kæmper mod de dæmoner hendes tidligere forhold med Axel har efterladt. Selvom hun har fået en ny chance i politiet, ved hun at der skal kæmpes og vises store resultater, hvis hun skal tages fuldt til nåde. Men da hun sendes til Århus for at efterforske et mord på en lastbilchauffør, viser det sig hurtigt at der er langt mere i sagen. Og at der tydeligvis er noget hendes kolleger ikke vil have hun skal rode op i.

Privat efterforsker Adam Forsberg sættes på en opgave om 38 forsvundne containere. Efter et russisk hackerangreb, mangler det amerikanske militær en del udstyr – udstyr, som de helst ikke ser falder i de forkerte hænder. Sammen med firmaets internationale partnere, herunder amerikaneren Shepard fra CID, må han anvende kreative metoder for at spore containerne.

Et af sporene fører dem til Tessa, så de tre tvinges til at slå pjalterne sammen. Men man skal ikke true den russiske mafia – der netop er kendt for deres yderst brutale metoder. Hurtigt er de tre viklet ind i en sag, der trækker tråde fra toppen af Christiansborg til bunden af det danske samfund.

Tessa

Forfatterne til udgivelsesreception under Krimimessen

Bedømmelsen

Jeg har altid været stor fan af makkerparret Lindholm og Zornig, men jeg må indrømme at Et ubetydeligt mord ikke lige fangede mig. Jeg syntes den var meget lang tid om at komme i gang, og da det endeligt skete var det for sent og for lidt til at højne min læseoplevelse.

Der var masser af action i bogen, men der var alt for meget af handlingen der virkede urealistisk. Det ville sikkert have fungeret glimrende i en amerikansk action film, men i bogen kunne en del af det sagtens være skåret væk.

Som vi kender det fra parrets tidligere bøger, indeholder Et ubetydeligt mord også en snert af samfundskritik, og meget relevante problemstillinger tages op i bogen. Generelt var der mange enkeltelementer der var rigtigt gode, men puslespillet blev bare aldrig helt samlet korrekt.

Selvom en af de ting bogen fokuserede på var, at man aldrig kan undslippe fortidens dæmoner, så fik Tessas fortid lov til at fylde alt for meget. Måske burde hun snart søge psykologisk behandling for den tidligere spiseforstyrrelse. Til gengæld syntes jeg det var interessant at opleve Malenes udvikling efter hun opnåede en ministerpost. Pludseligt var det en helt anden dagsorden hun arbejde efter – måske magt korrumperer?

En hæsblæsende krimi indeholdende alle de rette elementer, og sikkert med et stort publikum – den fungerede bare ikke for mig.

Tessa

Forfattere: Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Udgivet: 2019
Sidetal: 508

2s COMMENTS

2 thoughts

Leave a Reply