HomeBoganmeldelser Monsterland af Lindholm & Zornig

Monsterland af Lindholm & Zornig

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

En sag om hævn?

Monsterland er andet bind af krimi/thrillerserien med politiassistent Tessa Højmark og sikkerhedskonsulent Adam Forsberg. Første bind i serien, Et ubetydeligt mord, udkom sidste år. Tessa Højmark er dog også kendt fra parrets tidligere serie bestående af bøgerne Bundfald, Arkimedes og Eksodus.

Du kan sagtens læse Monsterland selvstændigt, men du får altså mest ud af bogen hvis du i det mindste læser Et ubetydeligt mord først.

Handlingen

Et nordsjællandsk gymnasium afholder den traditionelle putte-middag, men begivenheder føres efterfølgende til et selvmord. En henlagt efterforskning fører til store konflikter blandt de involverede – men er det derfor at en mand findes myrdet?

Politiassistent Tessa Højmark arbejder på en sag om deling af en sexvideo på Facebook. Det er ikke lige den slags arbejde hun søgte ind i politiet for, og endnu en gang overvejer hun sin fremtid. Men hun bliver nu ikke mere tilfreds, da hun sendes til Åland for at assistere det lokale politi.

Sagen bliver dog hurtigt langt mere personlig end hun havde forventet, for offeret arbejdede som it-sikkerhedschef for Nordic Security Partners. Samme firma som Tessa kæreste Adam Forsberg. Og mere mystisk bliver det, da hun opdager en sammenhæng med Facebook sagen. Men i hvilken sammenhæng er offeret myrdet: hans arbejde, Facebook sagen eller hans udlån som observatør til en NATO øvelse i Tallin?

Både Tessa og Adam havner i Tallin, men det går hurtigt op for dem at noget er helt galt. Er der tale om en international sammensværgelse, har offeret fundet en brist i NATOs sikkerhedssystemer, eller er der en gerningsmand der vil hævne det oprindelige selvmord?

Da endnu en person med forbindelser til Facebook sagen udsættes for et overfald – denne gang med en hjemmelavet gasbombe, begynder Tessa at mistænke at langt større kræfter er på spil – og måske er de kun lige begyndt? Men Tessa har et trumfkort: ”Slænget” – og de er ikke tynget af hverken love eller moralske overvejelser.

Bedømmelsen

Monsterland er en meget velskrevet og medrivende bog, der ikke gøres mindre interessant af det faktum, at den er inspireret af virkelige hændelser. Med et fantastisk sammenskruet plot og en hæsblæsende handling, så er der lagt op til mange timers underholdning.

Persongalleriet er rigtigt godt sammensat, omend der i Monsterland er en del flere karakterer at holde styr på end i de forrige bøger. Karaktererne fremstår dog glimrende beskrevet, og man efterlades med et godt indtryk og en forståelse for deres handlinger.

Geografisk kommer vi meget rundt, men alle lokationer er godt beskrevet. Dog kan de mange skift godt virke forvirrende til tider, hvilket forstærkes af de hændelser der foregår omkring NATOs cyberøvelse. Her skal man som læser virkeligt holde tungen lige i munden for ikke at miste overblikket. Alligevel var det spændende, men også skræmmende, at lære en smule mere om overvågningen af befolkningen i disse tider.

Er du til thrillers, der byder på lidt udover det sædvanlige, så vil du helt sikkert finde Monsterland tiltalende. Det er spændende og relevante emner der behandles, og de behandles på en måde, der viser stor indsigt i mennesker og deres moralske kompas.

 

Forfattere: Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Udgivet: 2020
Sidetal: 459

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply