HomeBoganmeldelser Familiens synder af Cara Hunter

Familiens synder af Cara Hunter

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Ny serie rammer det danske marked

Familiens synder er første bind i Cara Hunters roste internationale krimiserie om kriminalinspektør Adam Fawley. Adam er en forfriskende karakter på krimiscenen, med sin underspillede humor og intelligente efterforskninger.

Serien foregår i den stemningsfulde og pittoreske universitetsby Oxford, og der er indtil videre udgivet fire bind på engelsk.

Handlingen

8-årige Daisy Mason forsvinder fra sine forældres sommerfest i udkanten af Oxford. Der var masser af gæster – naboer, skolekammerater og deres forældre – men ingen har set noget og kan derfor ikke hjælpe politiet i deres efterforskning.

Adam Fawley er vant til at blive vækket om natten – og vant til, at det ikke skyldes noget godt. Men lige præcis sagerne med forsvundne børn er specielt hårde – ikke kun for hans team, men specielt for ham selv. De ved alle, at i disse sager er gerningsmanden 9 ud af 10 gange meget tæt på offeret – og Daisys familie opfører sig da også mistænkeligt.

For Sharon og Barry Mason virker facaden vigtigere end eftersøgningen. Hvad er det de skjuler, og hvorfor vil de ikke give politiet tilladelse til at søge efter spor i deres hus. Daisys 10-årige bror, Leo, sidder tydeligt inde med en viden – men hvorfor vil han ikke dele den?

Adam har et dedikeret og kvalificeret team bag sig, men de finder hverken spor eller ledetråde. Og som efterforskningen skrider frem, må de konstatere at intet er som det ser ud til. Sagen har fanget mediernes interesse, men stemningen ændrer sig hurtigt fra medlidenhed med forældrene til mistanker og trusler.

Det bliver en hæsblæsende kamp mod tiden, for hver time mindsker håbet om at finde Daisy i live. Alle har en mening og alle har hemmeligheder de gerne vil holde skjult…

Bedømmelsen

Familiens synder er en fantastisk debut og en lovende start på en ny serie. I en verden allerede fuld af succesfulde politiefterforskere, leverer Cara Hunter et friskt pust og en hovedkarakter, der er dejligt anderledes.

Med Familiens synder får læserne en klassisk pageturner skrevet med en skarp pen, og med en plot der er imponerende godt sammensat. Bogen holder et rigtigt godt tempo og spændingen bygges op på rigtig flot vis.

Persongalleriet er alsidigt, men alle får de lov at vise deres unikke stemme. Karaktererne er stærke, komplekse og realistisk fremstillet. Adam Fawley er klog, medfølende og med en unik sans for efterforskning. Til gengæld fremstod Daisy ikke helt realistisk i forhold til sin alder.

Brugen af flashbacks i krimier er ikke altid vellykket, men her skaber det en god baggrundsviden og er medvirkende til at skabe grundlag for potentielle motiver og retninger plottet kan gå i. Og selvom slutningen måske kræver lidt af læserne, så er den under alle omstændigheder overraskende.

At Cara Hunter i sagens udvikling har valgt at inkludere tweets, avisartikler og lignede giver en helt unikt aspekt til fortællingen. Befolkningens reaktioner lokker læserne i forfatterens ønskede retning og giver desuden et helt nyt blik på efterforskningen.

Familiens synder er en intens psykologisk thriller, der kravler ind under huden på læserne.

Familiens synder

Forfatteren kommer snart til Danmark, og du kan bl.a. møde hende på Krimimessen i Horsens.

Forfatter: Cara Hunter

Udgivet: 2020
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 356

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply