HomeBoganmeldelser Frigivelsen af Kim Højgaard Rasmussen

Frigivelsen af Kim Højgaard Rasmussen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Fortidens fjende

Frigivelsen er fjerde bind i Kim Højgaard Rasmussens oplysende og realistiske serie om forretningsmanden Frank Grabowski og hans oplevelser i Afrika.

Kim har i mere end 20 år boet og arbejdet som erhvervsmand i Afrika og har opnået grundigt kundskab til dette fascinerende og anderledes kontinent. Udover at være forfatter er Kim også foredragsholder.

I serien om Frank Grabowski er tidligere udkommet Flammetræet, Floden og Kuppet.

Handlingen

Fremtiden ser godt ud for Frank Grabowski. Firmaet Rockwell-Levy, som han er regional direktør for, har vundet udbuddet om levering af hiv-medicin, og snart kommer hans to børn endeligt på besøg fra Danmark.

Dr. Christian Tchapche, som Frank var med til at fælde for hans store involvering i svindel med midler, er fængslet. Det berygtede xxx lever op til alle Christians fordomme, og det eneste der holder ham i livet er drømmen om hævn. Men indtil videre kan han ikke ramme Frank.

Nogle gange skal man passe på med at glæde sig for tidligt, og pludseligt begynder tingene at vende for Frank. En uduelig sekretær må fyres, hvilket hun ikke ligefrem er tilfreds med. Præsidentens død medfører en helt ny regering, hvorfor Frank mister sin gode samarbejdspartner sundhedsminister professor Atangana. Og værst af alt: den nye regering medfører, at Christian løslades før tid.

En lykkelig periode med børnene overskygges nu af Franks problemer – men det er kun begyndelsen. Denne gang skal det ultimative opgør stå – og modstanderne skyer ingen midler for at nå deres mål.

Bedømmelsen

Frigivelsen er endnu et medrivende og spændende kapitel i Frank Grabowski serien. Med en gennemtænkt og hæsblæsende plot, og et sprog der flyder fra første side, er læserne sikret en god læseoplevelse.

Som det er set før, så drager Kim god nytte af sine egne erfaringer med Afrika. Ikke kun de smukke, i reklamer set, sider, men den virkelige verden. Her er ikke skjult noget under forskønnelsens slør, når vi lærer om bestikkelse, magtbegær og prostitution.

På det afrikanske kontinent skal man ikke vide sig sikker på noget. Selv endeligt besluttede aftaler og planer kan kuldsejle, når de politiske vinde eller deltagernes behov for personlig vinding kan ændre alle spilleregler. Men det er jo netop dette, der giver et helt unikt præg på Kims bøger.

I forhold til de tidligere bind, er Frank personligt mere i fokus. Tidligere har der været mere fokus på bøgernes stærke kvinder, så det er forfriskende at man lærer mere om Frank. Ikke at Frigivelsen ikke byder på overraskende kvindeskikkelser – de fylder bare ikke nær så meget. Det følelsesmæssige pres Frank er under beskrives levende, ligesom den styrke han finder hos Aline.

En meget vellykket roman, der anbefales til alle krimilæsere.

Frigivelsen

Forfatter: Kim Højgaard Rasmussen

Udgivet: 2020
Forlag:  KHR Books
Sidetal: 337

Leave a Reply