HomeBoganmeldelser Superstar af Thomas Bagger

Superstar af Thomas Bagger

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Hvor langt vil du gå?

Thomas Bagger debuterede i 2017 med Den Permanente, der var læsernes første møde med efterforsker Ask Hjortheede og den universitetsuddannede Camilla Staal.

I dette andet selvstændige bind i serien fokuserer Thomas på, hvor langt mennesker er villige til at gå for at opnå deres mål.

Handlingen

Ask Hjortheede har, efter den brutale afslutning i Den permanente, ladet sig indlægge på psykiatrisk afdeling. Han holder sig for sig selv, og undgår så vidt muligt de andre patienter. Samme sted findes også den unge Emilie, der fik et sammenbrud efter sin deltagelse i tidens hotteste realityprogram: Sinners Island. Hun besøges dagligt at sin tvillingebror, Nicklas, der ser det som sin fornemste opgave altid at passe på hende.

Og noget kunne tyde på, at der skal passes godt på Emilie og de andre deltagere – for en anden deltager, Monica Jørgensen,  findes vandrende i en skov i zombielignende tilstand. I hendes arm er Superstar ridset ind. Som midlertidigt leder af Task Force Den Permanente, er det Camilla Staals bord sagen lander på. Og det er ikke en nem stol hun har sat sig i: Chefen, Paw Rafn, er svigerfar til Ask, og har ikke høje tanker om den unge universitetsuddannede kvinde.

Sagen skal hemmeligholdes for pressen, da der findes et tidligere offer med samme mærkning. I den forbindelse henter Paw Rafn en svensk kriminaltekniker til teamet – en arrogant, mystisk og lækker kriminaltekniker. Desværre forhindrer Matts Petterson hurtigt Camilla i at have sit fulde fokus på sagen, og distraherer også hendes privatliv.

Pludseligt udvikler sagen sig i en meget offentlig retning. Er Camilla overhovedet i stand til at løfte arven efter Ask? Hvor mange flere ofre skal ende på berømmelsens alter, før hun kan sætte håndjernene på gerningsmanden? Og hvor langt er folk villige til at gå, for at fastholde offentlighedens lys?

”Hvis du vil leve med stjernerne, må du først miste jordforbindelsen”

Bedømmelsen

OMG! Superstar er en spændende, underholdende og relevant krimi med fokus på emner som reality-tv, jagten på berømmelse og MeToo. Om unge, selvcentrerede menneskers jagt på berømmelse og de mennesker der udnytter drømmen. Og om den grumme bagside de kulørte blade ikke beretter om.

Plottet er fantastisk godt skruet sammen og sproget flyder endnu bedre end i Den Permanente. I Superstar får Thomas Bagger bevist, at hans helt specielle skrivestil fungerer på bedst mulige måde. Bogens flow forbedres af både hurtige sceneskift og korte, skarpe replikker.

Det er Camilla der er fokus på i dette bind, selvom Ask dukker op i mindre glimt. Det er dog ikke noget problem, for Camilla fremstår som en meget kompleks og sammensat karakterer. Hun er tydeligt præget af hændelser i fortiden, og hun sættes under stort pres i Superstar. Det var interessant at lære mere om mennesket Camilla.

Tempoet er højt, og kreativiteten er i top. Superstar anbefales til alle krimilæsere med hang til spænding med realistisk baggrund.

Camilla

Forfatter: Thomas Bagger

Udgivet: 2018
Forlag: EC Edition
Sidetal: 374

Leave a Reply