HomeBoganmeldelser Havfruens død af Søren og Morten Ellemose

Havfruens død af Søren og Morten Ellemose

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Demokratiet bløder

Havfruens død er sidste del af den oprindeligt planlagte trilogi om terrororganisationen Manus Albino. Og den har været længe ventet, specielt henset til den kæmpe cliffhanger de efterlod os med i Fange nr. 21.

Tidligere i serien er udgivet Københavns brand og Fange nr. 21.

Handlingen

Kriminalkommissær Henning Lorentzen er dødeligt kvæstet, Louise Jensen er kidnappet af en brutal lejemorder og Thomas er ved at gå i spåner. Landet er i sorg efter dronningens død, og lammelsen har ikke kun ramt landets borgere men efterhånden også politiet og regeringen. Danskheden og vores demokrati er under pres – men det skal blive meget værre.

Sebastian er nemlig slet ikke færdig, og han helmer ikke før alt hvad der symboliserer danskheden er knust. Ministre knuses, uerstattelige dele af dansk historie raseres og den danske regering må søge tilflugt i de underjordiske bunkere, der oprindeligt var tiltænkt til brug under den kolde krig. Men Sebastian har forudset deres mindste træk…

Politi, regering og befolkning: alle er de underlagt Sebastians mindste luner, og alle halser de hektisk efter ham, men hele tiden flere skridt bagud. Skal dette virkeligt blive enden på det danske samfund som vi kender det?

Det eneste Sebastian ikke har forudset er, hvordan mennesker også kan reagere. Hans egen mangel på empati forhindrer ham i at se, hvor meget kærlighed og loyalitet betyder for andre. Og nu har et team af stærkt beslutsomme mennesker sat sig op til kamp. Men tiden løber og måske er de allerede for sent på den…

Bedømmelsen

Så gjorde de det igen, de to brødre. Forærede læserne en god og velkomponeret bog med hæsblæsende spænding, interessante facts og fascinerende karakterer. Kvaliteten af deres skriverier fornægter sig ikke, og at bøgerne endnu ikke har nået det internationale marked er uforståeligt.

Tempoet og spændingen fra Fange nr. 21 videreføres i Havfruens død og selv om slutningen måske ikke helt var hvad jeg havde forventet, så er der tale om endnu en underholdende, spændende og meget skræmmende bog. Det er fascinerende læsning om samfundets reaktioner når vores demokrati sættes under pres, og alt det vi har lært at forvente om eks. sikkerhed og tryghed pludseligt tages fra os.

De små korte kapitler er med til at give bogens handling det hektiske præg og den medrivende stemning man er kommet til at forvente fra brødrene. Og hver gang læseren næsten er lullet ind i en tilsyneladende ro, så tvister brødrene handlingen og tepoet er endnu engang hæsblæsende. Plottets opbygning er genialt og meget realistisk udført – og når dette sammenkobles med en konstant stigende spændingskurve, så har man fundet en vinder.

Havfruens død

Forfattere: Søren og Morten Ellemose

Udgivet: 2019
Sidetal: 545

Leave a Reply