HomeBoganmeldelser Hjerteland af Finn Weidemann (Torben Juhl #2)

Hjerteland af Finn Weidemann (Torben Juhl #2)

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Fyns skjulte bagsider

Hjerteland er andet bind i Finn Wiedemanns Torben Juhl serie. Finn er uddannet Cand.mag og har en ph.d. i kulturanalyse. Finn har tidligere udgivet en række skøn- og faglitterære bøger.

På bloggen er tidligere anmeldt De store stjerners tid.

Forlagets beskrivelse:

Hun bliver mindre og mindre, imens hun falder gennem luften. Til sidst er der bare en rød klat tilbage. Hvidt skumsprøjt bliver synligt der, hvor hun rammer vandoverfladen. Snart er havet stille igen, som om ingenting er hændt. Den røde prik er væk. Havet har slugt hende. På et eller andet tidspunkt bliver hun spyttet ud igen og driver i land.

Mens syrenerne trækker spor af lilla og hvidt gennem det fynske landskab, bliver Torben Juhl overtalt til at efterforske drabet på præsten Søren Berg. Søren Berg var præst i den lille menighed Guds Hus, der spiller højrockmusik til gudstjenesten og går ind for fri kærlighed.

Efterforskningen hvirvler Torben Juhl rundt blandt excentrikere, som citerer Højsangen og drømmer om at omdanne Fyn til et toscansk mekka for økologiske fødevareproducenter. En dramatisk begivenhed i silhuetten fra renæssanceborgen Egeskov under den eksklusive Heartlandfestival giver flere grå hår på Torben Juhls hoved. Men måske kan det solglitrende sydfynske øhav kaste lys.

Hjerteland handler om tro, svigt og lidenskab og er andet bind i serien om den dedikerede pladesamler og efterforsker Torben Juhl.

Bedømmelsen:

Hjerteland er en letlæst krimi, og kan måske endda høre ind under betegnelsen hyggekrimi. Fortællingen foregår stille og roligt i et noget underspillet sprog, der passer perfekt til bogens opbygning. Karaktererne fremstår ægte og realistiske (og til tider ganske underholdende).

Vores efterforsker, Torben Juhl, var det der tiltalte mig mest under læsningen. Han havde nogle skønne måder at betragte verden og sagen på. Hans personlighed var ganske godt bygget op, og mon ikke hans passion for musik er funderet på forfatterens egen interesse? I hvert fald besad han en tydelig viden om syrerock (og en finurlig interesse i sandwich).

Universet var bygget godt op, og inddragelsen af virkelige lokationer (Heartland, Kerteminde osv.), hæver universets realistiske side. Og så fandt jeg det meget tiltalende (og underholdende) at Finn har inddraget både tidens fokus på økologiske råvarer (Fyns Toscana lyder da tiltalende, ikke?), og ”sekter” med stor fremgang. Sekter er måske ikke noget vi umiddelbart forbinder med Danmark, men de er jo absolut ikke unormale i andre dele af verden.

I Hjerteland finder du både humor, spænding og drama. En god læseoplevelse.

Hjerteland

Forfatter: Finn Weidemann

Udgivet: 2021
Forlag: Brændpunkt
Sidetal: 236

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply