HomeBoganmeldelser Jeg er den skyldige af Marianne Monteau

Jeg er den skyldige af Marianne Monteau

Comments : 3 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Er det altid godt at vende hjem?

Jeg er den skyldige er Marianne Monteaus litterære debut, og første bind i en planlagt serie om politiassistent Lucy Kiehl. Jeg er den skyldige blev første gang selvudgivet, men relanceres nu af Forlaget Grønningen sammen med andet bind i serien: Satans yngel.

Handlingen

Da politiassistent Lucy Kiehl vælger at flytte fra København og hjem til Århus, havde hun måske regnet med nogle lidt mere rolige arbejdsdage. Men hun kastes straks ind i efterforskningen af et meget brutalt mord: en beboer på et plejehjem. Hvem vil dog gå efter en blind, lammet kvinde?

Der er ikke meget for afdelingen at gå efter, og da den unge Susan Holmboe kort tid efter findes myrdet i den nærliggende skov, tyder noget på at Afdeling P jagter en seriemorder. For selvom ofrene langt fra ligner hinanden, så er der dog spor der binder deres skæbner sammen.

Lucy skal nu kæmpe for at finde sin plads som den nyeste i afdelingen for personfarlig kriminalitet. Hun er stadig præget af tabet at kæresten Hector, og nu spiller flere mænd lige pludseligt forstyrrende roller i hendes liv.

Et hjemsøgt hjem, en ven fra fortiden, en families forventninger og en seriemorder, der pludseligt kommer meget tæt på. Måske skulle Lucy være blevet i København…

Bedømmelsen

Marianne Monteau har skrevet en rigtig flot krimi, der med både plot og stemning fastholder læserne fra første side. Og det er ikke for sarte sjæle, når både læserne og Lucy smides direkte ind på det grusomme gerningssted, og deres første møde med gerningsmanden.

Jeg er den skyldige byder på flot sprog og et godt sammensat persongalleri. Man får et godt indblik i de forskellige karakterer, selvom man naturligt lærer mest om Lucy. Hun fremstår som en fascinerende karakter, der dog forhåbentligt smider noget af naiviteten af sig i de kommende bind.

Bogens handling er medrivende, og det er rart at fokus ikke er lagt på de politi-tekniske detaljer, men mere på teamets udfordringer og deres frustrationer omkring sagen. Deres interne samarbejde og de konflikter dette kan medføre, er med til at give bogen en god dynamik.

Personligt følte jeg at enkelte af sidehistorierne fik lov at fylde lidt for meget, og at de til tider brød bogens kurve. Det var dog ikke noget der overskyggede min læseoplevelse, men noget der gerne må være mindre af i fremtidige bøger.

En rigtig flot debutroman fra en forfatter, der viser stort potentiale. Jeg glæder mig allerede til at lære mere om Lucy Kiehl. Tredje bind i serien forventes at udkomme i februar 2020.

Jeg er den skyldige

Forfatter: Marianne Monteau

Udgivet: 2019
Sidetal: 376

3s COMMENTS

3 thoughts

Leave a Reply