HomeBoganmeldelser Jeg finder dig af Pernilla Ericson

Jeg finder dig af Pernilla Ericson

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Erlagruppen  vender tilbage

Betjenten Liv Kaspi og de andre medlemmer af Erlagruppen blev introduceret til læserne i Pernilla Ericsons imponerende debut Sporene vi efterlader os – som du kan læse min anmeldelse af her.

Nu er Pernilla Ericson tilbage med efterfølgeren Jeg finder dig, hvor Erlagruppen igen skal gennem hæsblæsende handling i kampen for det gode.

Handlingen

Mødet mellem Liv og Rickard ændrede dem begge. Rickard gjorde op med sin fortid, men måtte derefter forlade Sverige af frygt for sit liv. Men Rickards bror, Jesper, ligger for døden, og Rickard beder om Livs beskyttelse, når han igen sætter foden på svensk jord.

Retssagen mod Sveriges mest kriminelle mand, Jovan Devic, nærmer sig, og Liv er splittet mellem sine følelser overfor Rickard og pligtfølelsen overfor politiet. Pligtfølelsen vinder dog, og politiet anholder Rickard. Rickard sættes i isolation, og skal hjælpe politiet  med vidneudsagn imod Jovan. Her udsættes Rickard bl.a. for den noget empatiløse Davis Rass, der ikke ligefrem opfordrer til samarbejde med sin væremåde.

Og så går det galt. Den kriminelle underverden har hurtigt opfattet, at Rickard er i Sverige og nu er en lejemorder på sporet af ham. De andre vidner mod Jovan Devic trues på livet, og vil ikke vidne. Og da en forræder indenfor politiets egne rækker viser sit grumme ansigt, må Erlagruppen igen træde sammen. Denne gang er det Rickards liv de kæmper for.

Liv, Amina, Edith og Rickard kæmper nu mod tiden og deres efterfølgere – men Jovan Devic skyer ingen midler for at nå sit mål, og det bliver en kamp på liv og død.

Liv

Bedømmelsen

Jeg finder dig er en god klassisk krimi med alt hvad der dertil hører. Bogen er fuld af intensitet og overraskende twists sammenholdt med meget troværdige karakterer.  Læseren lærer mere om specielt Liv og Rickard, hvilket bygger godt på den introduktion man fik i Sporene vi efterlader os.

Sproget er igen letlæseligt og meget velskrevet. Det er store dilemmaer der behandles i bogen, men de løses på troværdig vis og skaber et godt grundlag for handlingen. Derudover hører man en del mere til “skurken” Jovan Devic. Han er virkeligt er en skræmmende personlighed – ingen får lov til at stå mellem ham og hans mål.

Jeg efterlades dog med en følelse af, at Jeg finder dig mangler noget af den dynamik man mødte i Sporene vi efterlader os. Jeg respekterer Pernilla Ericson ønske om at skabe en selvstændig bog, men det ødelægger dynamikken. Der anvendes for lang tid på at få nye læsere up to date med handlingen. Derfor kommer handlingen først sent i gang, så selv om det er tale om en god krimi, så lever den ikke helt op til sin forgænger.

Liv

Forfatter: Pernilla Ericson

Oversætter: Kamilla Pontoppidan Haderup
Udgivet: Februar 2018
Sidetal: 347

 

Leave a Reply