HomeBoganmeldelser Mit navn er Jensen af Heidi Amsinck

Mit navn er Jensen af Heidi Amsinck

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Hvad Københavns gader gemmer

Mit navn er Jensen er første bind i en ny planlagt krimiserie med København som ramme og reporteren Jensen i hovedrollen. Heidi Amsinck er uddannet journalist og er tidligere korrespondent i London for Børsen og Jyllands-Posten. Bogen er hendes debutroman.

Forlagets beskrivelse:

Skyldig. Ét enkelt ord på en tiggers papskilt. Og nu er han død, stukket ihjel på gaden i det vinterlige København.

Dagbladets reporter Jensen snubler nærmest over liget indhyllet i sne på vej til redaktionen en tidlig morgen. Hjemvendt efter femten år i London har hun ikke længere det største netværk, og hun ringer til kriminalkommissær Henrik Jungersen, som hun en gang har haft en affære med.

Gamle følelser genoplives, og det samme gør gamle fortrydelser. Men det viser sig bare at være starten på Jensens problemer. Hendes chef er stærkt utilfreds med, at hun ikke har brugt sit førstehåndskendskab til sagen til at få Dagbladet til at løbe med forsiden. Men Jensen vil hellere komme til bunds i, hvad er sket med den hjemløse …

Bedømmelsen:

Mit navn er Jensen er Heidis bidrag til Scandi Noir genren, og hun anvender på en god måde København som ramme for det intelligente plot. Med Jensen har hun skabt en fascinerende hovedperson, hvis blanding af fandenivoldsk opførsel og stædige natur gør hende til en perfekte journalist – hvilket hendes chef meget gerne havde set hende udnytte under denne sag.

Vi møder også en del andre karakterer, hvor Henrik i sagens natur er inddraget meget. Men nogle af bikaraktererne var næsten mere spændende end vores hovedperson. Specielt Gustav og Aziz fremstod realistiske og man kom hurtigt til at holde af dem. Ebsens flirten var til gengæld noget af det der fik denne læser til at trække på smilebåndet. Dynamikken i de forskellige forhold var noget at det der drev historien fremad.

Det er interessant at følge, hvordan Jensen får mistanke til mordene – om der mon kunne være politiske tanker bag. Har nogle uempatiske mennesker rent faktisk designet dette for at implicere regeringen? Jensen bliver besat af at efterforske sagen i det skjulte, men jo mere hun afdækker jo mindre giver det hele mening for hende.

Forfatteren bekymrer sig tydeligvis også om samfundets mere omfattende problemer. Dækket ind i mordefterforskningen finder vi politiske kommentarer til bl.a. flygtningekrisen, hjemløshed, mental sundhed og regeringen. Det tilføjer en tankevækkende dimension til historien, men det trækker desværre også bogens tempo ned.

Vi efterlades med nogle løse tråde, og det tyder på at Heidi allerede ved hvad seriens næste bind skal byde på.  En god læseoplevelse og en spændende start på en ny krimiserie.

Mit navn er Jensen

 

Forfatter: Heidi Amsinck

Udgivet: 2022
Forlag: Gutkind
Sidetal: 394

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply