HomeBoganmeldelser Pigen på billedet af Heidi Amsinck (Jensen #2)

Pigen på billedet af Heidi Amsinck (Jensen #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Hvem er hun?

Pigen på billedet er skrevet af Heidi Amsinck, og er andet bind i hendes serie om reporteren Jensen. Du kan læse min anmeldelse af første bind, Mit navn er Jensen, her.

Forlagets beskrivelse:

Hvem er pigen på billedet som på mystisk vis optræder på alle gerningsstederne?

Irene Valborg, en 90-årig dame findes myrdet i sin villa i forstæderne og da hendes diamanthalskæde er forsvundet, drages hurtigt den konklusion, at det er et indbrud, der er gået galt. Irenes datter er i pengenød og vil have at halskæden skal findes, det skal Jensen og hendes sidekick Gustav hjælpe med.

Kriminalkommissær Henrik Jungersen skal rede trådene ud, og bliver ved at se billeder af den samme unge pige i sin efterforskning. Hvem er hun? Og kan han blive fri for, at skulle i kontakt med Jensen igen, og dermed undgå at smadre det ægteskab, som hun allerede har slået skår i?

Bedømmelsen:

Pigen på billedet er en flot efterfølger til Mit navn er Jensen. Her får du en rigtig god krimi med skønne tvists, et godt udtænkt plot og karakterer, der er virkeligt interessant at følge og lære mere om.

Bogen er ret karakterdrevet, og det fungerer rigtigt godt. Det er et mildest talt problemfyldt forhold vi finder mellem Henrik og Jensen, og det giver virkelige en god dynamik til krimidelen. Uanset hvor meget de prøver at fornægte det, så er der en konstant underliggende tiltrækning imellem dem. Da de samtidigt stadig kæmper med eftervirkningerne fra den forrige sag, så er der absolut dømt store spændinger.

Gustav fylder mere i dette bind, og det er virkeligt interessant læsning. Han får lov til at udfolde sig mere, og vi lærer om hans baggrund og motiver. Der er ingen tvivl om, at han gemmer på langt mere end først set, og at han netop derfor rammes hårdt.

Sproget flyder rigtigt godt, og Heidi har virkeligt en force for at fange læseren med det samme. F.eks. formår hun at skabe en stærk stemning af uhygge og spænding uden at pensle blodige detaljer udover siderne. Bogen er absolut stadig en krimi, men den formår at balancere et veludviklet plot med troværdig dialog, masser at atmosfære og gode indblik i både politimæssig og journalistisk efterforskning.

Pigen på billedet er både underholdende og fascinerende. Den byder på relevante temaer, fascinerende karakterer og komplicerede familieforhold – et rigtigt godt valg for fans af Nordic Noir.

Pigen på billedet

Forfatter: Heidi Amsinck

Udgivet: 2023
Forlag: Gutkind
Sidetal: 360

Leave a Reply