HomeBoganmeldelser Sommeren på Oaktree Manor af Katrine Wessel-Aas (Winther Dynastiet #6)

Sommeren på Oaktree Manor af Katrine Wessel-Aas (Winther Dynastiet #6)

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Tiders dyder er under pres

Sommeren på Oaktree Manor er er sjette bind i Katrine Wessel-Aas’ skønne Familien Winther serie. Katrine har arbejdet som journalist og redaktør i mange år, men er nu fuldtidsforfatter. Katrine har også skrevet en historisk romanserie fra Kristiania i 1800-tallet.

I serien er tidligere anmeldt Familien Winther, Hvis du vil have mig, Rosenhavens hemmeligheder, Ellinors modige valg og Når alt kommer for en dag.

Forlagets beskrivelse:

Rose Winther skal giftes med Dimpy Ashmore, og Cecilia Winther rejser til England for at hjælpe sin datter med forberedelserne. Cecilia er spændt på at møde sine forældre og sin søster for første gang i mange år, men mest af alt ser hun frem til at få en pause fra salonen i Kjøpmannsgaten.

I England møder hun den charmerende kunstmaler Rufus Pratt, og hendes værdier og moral sættes på sit livs prøve. Men er hun villig til at opgive sit sikre, komfortable liv som en af samfundets spidser? Det skal blive en varm og hektisk sommer på Oaktree Manor.

Sommeren på Oaktree Manor er sjette bog i fortællingen om Wintherdynastiets drømme, ambitioner og håb på tærsklen til 1900-tallet og ind i det spirende nye århundrede, hvor den gamle og den nye verden mødes midt på de bonede gulve. Snakken går på trapperne, og gryderne syder i køkkenet, mens familiens kvinder drømmer om fremtiden, nogle i velkendte, trygge rammer, andre uden fortidens snærende bånd.

Bedømmelsen:

Sommeren på Oaktree Manor har Cecilia Winther i fokus. Vi befinder os i tiden fem måneder inde i det nye århundrede. Cecilia er fast besluttet på at give sin datter det perfekte drømmebryllup – men måske er de ikke helt enige om hvad dette indebærer.

Det er noget af en kultursammenstød når den konservative Cecilia møder den kommende svigermor – en meget kunstnerisk og fri sjæl. Men mere end det, så kommer Cecilia i et situation, hvor både hendes moral og hendes værdier bliver sat på prøve. At vælge den sikre vej giver ikke sjælen plads til udvikling. Det er, når vi tør prøve noget nyt, at vi udvikler os som mennesker. Men tør hun?

Det er faktisk imponerende hvordan serien kan blive ved med at byde på noget nyt, men det gør den og det er skønt. Serien om Familien Winther er måske ikke noget der vil ændre verden, men det er solid og hyggelig underholdning.

Under alle omstændigheder, så bliver det virkeligt en hektisk sommer på Oaktree Manor.

Sommeren på Oaktree Manor

 

Forfatter: Katrine Wessel-Aas

Oversætter: Giovanna Alesandro
Udgivet: 2021
Sidetal: 352

1 COMMENT

One thought on : 1

  • marts 27, 2022 at 2:27 pm

    Det lyder, som en rigtig skøn sommerbog – tak for anmeldelsen

Leave a Reply