HomeBoganmeldelser Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

Mørket kalder af Michael Katz Krefeld

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Når Cecilie møder Michael

De fleste krimilæsere kender Michael Katz Krefeld, der vandt Krimimessens publikumspris i 2018. Han kendes p.t. mest for hans serie om Ravn og hunden Møffe, men nu introducerer han os for en helt ny hovedperson. Mørket kalder er nemlig en selvstændig storbykrimi om politikommissær Cecilie Mars – og læserne har virkeligt noget at glæde sig til.

Handlingen

Da Afdelingen for personfarlig kriminalitet modtager en anmeldelse om en overfaldsvoldtægt, rammer det politikommissær Cecilie Mars ekstra hårdt. Ikke kun kender hun lidt til offeret, men hun har selv været udsat for det samme som ung. Hun er derfor ekstra frustreret, da det ikke lykkedes dem at få varetægtsfængslet gerningsmanden – hvilket får hende til at træffe et skæbnesvangert valg.

Hendes gerninger bliver nemlig overvåget, og nu trues hun af “Lazarus” – hvis han afslører hende, mister hun alt!. Lazarus er på sin helt egen mission for at skaffe retfærdighed i samfundet, og hun er nu en brik i hans udspekulerede spil. Hurtigt vikles hun ind i grufuld plan, der hele tiden trækker hende længere og længere ned i dybet.

Mørket kalder på Cecilie og hendes ofre. Hvor langt er hun villig til at gå for at skaffe retfærdighed? Og er Lazarus tættere på end hun tror?

Cecilie

Bedømmelsen

Michael Katz Krefeld har endegyldigt bevist, at hans evner rækker videre end Ravn og Møffe (som jeg dog stadig glæder mig til et gensyn med). Han har serveret en stærk krimi med et meget velkomponeret plot, hvor kapitlerne flyder som næsten filmiske scener henover siderne.

Det er ikke første gang Michael har valgt en kvindelig hovedperson, men denne gang er han gået endnu videre ind i mørket og overskrider næsten grænsen. Lazarus er fabelagtigt beskrevet og kan give kuldegysninger hos selv den mest inkarnerede krimilæser. Man når at komme godt ind under huden på Cecilie og de andre i efterforskningsteamet, og jeg vil gerne følge dem i flere bøger.

Cecilies kamp mod overmagten, de indre dæmoner og Lazarus er velbeskrevet og spændingsniveauet er højt hele vejen igennem. Det viser en stor indsigt i det menneskelig sind, at Michael har kunne beskrives hendes indre styrke og passion så vellykket.

Mangler du stadig en pakke til at pynte under juletræet? Mørket kalder er absolut en værdig kandidat.

 

Cecilie

Forfatter: Michael Katz Krefeld

Udgivet: 2018
Sidetal: 360

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply