HomeBoganmeldelser Jæger af Walther Rebernik

Jæger af Walther Rebernik

Comments : 3 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

En fortælling om hævn

Jæger er en imponerende debut fra Walther Rebernik, der til dagligt arbejder som advokat og i fritiden har opnået det sorte bælte i karate.

På det danske marked er der generelt langt mellem de juridiske forfattere (når vi ser bort fra eks. True Crime eller erindringsbøger), men i USA har størsteparten af forfattere til retssalskrimier en juridisk baggrund. En fantastisk dansk retssalskrimi så vi eks. sidste år, da Palle Hyldgård Poulsen debuterede med Kastaniens DNA. Så selvom Jæger ikke kan betegnes som en decideret retssalskrimi, så kan det alligevel være vi her ser starten på en ny tendens.

En anden tendens er, at flere og flere debuterer med udgivelser i disse år, og jeg er dybt imponeret over al det talent der gemmer sig i danske forfattere. Som bogblogger præsenteres jeg for mange forskellige genrer og forfattere, og jeg er evigt taknemmelig for at få lov til at læse jeres bøger 🙂

Handlingen

Efter at have tabt en sag, forsvinder Københavns Politis chefanklager, Patrick Nordsted, uden spor. Det vækker naturligvis stor opsigt – ikke mindst fordi han sidst er set på et sted, hvor man finder liget af en serbisk gangster. Derfor er det ikke kun politiet der iværksætter en efterforskning, men også Rato – ekssoldaten fra Balkan, der leder en brutal bande i det naive Danmark.

Rigspolitichefen vælger at sætte specialkonsulent Hannah på sagen. Hannah er ekspert i kampsport, har blik for detaljer og en kæmpe mangel på social kompetence. Hendes hovedfokus er at finde Patrick – den succesfulde, men kompromisløse mand, der ikke er bange for at bøje reglerne.

På samfundets bund finder vi Markus – manden, der siden han var 10 år har overlevet uden et cpr-nummer. Han har sine egne grunde til at være på jagt – men nogle gange kan jægeren ende med at være den jagtede.

Er et endeligt opgør på vej i den danske underverden? Er Patricks fortid ved at indhente ham? Vil Hannahs kamperfaring være nok til at overleve? Og er der virkeligt nogle der tør udfordre Rato om retten til det indtægtsrige våbenmarked?

Bedømmelsen

Jæger er en imponerende debut, hvor det på fin vis er lykkedes Walther at veksle sin erfaring indenfor jura og kampsport til en velskrevet og hæsblæsende krimi. Jæger er absolut ikke en bog for de sarte læsere, for med hævn som det overordnede tema, bliver bogen til tider direkte brutal.

Sproget er flydende og letlæst, og på intet tidspunkt bliver bogen tør eller kedelig. Tværtimod er stemningen og fremgangen hektisk og hæsblæsende – enkelte steder så meget, at der kunne være tale om en amerikansk actionfilm. Miljøbeskrivelserne er gode, uanset om vi befinder os i Danmark, Sverige eller Italien. Med en konstant stigende spændingskurve sikrer Walther, at læsernes nattesøvn er i fare.

Jeg funderede til tider over, om Walther havde fundet inspiration hos nogle af sine egne klienter – de håber jeg ikke, for det er ikke ligefrem typer jeg gerne ser huserer i de københavnske gader. Til gengæld beskrives en af bogens karakterer på en måde, der på mange punkter lignende bogens billede af forfatteren 🙂 Under alle omstændigheder har Walther tydeligt draget på sin erfaring indenfor både jura og kampsport, og det flettes på glimrende vis ind i handlingen.

En imponerende debut, der lover godt for Walthers fremtidige bøger og for læserne.

Forfatter: Walther Rebernik

Udgivet: 2020
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 367

3s COMMENTS

3 thoughts

Leave a Reply