HomeBoganmeldelser På røven gennem natten af Søren Poder

På røven gennem natten af Søren Poder

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Når valg ændrer livet

På røven gennem natten er nyeste bog fra Søren Poder. Søren er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet. I 2015 debuterede han som forfatter med ungdomsromanen Sidste skoledag, der var baseret på virkelighedens skoleskyderier.

Handlingen

Viktor og Lukas har været de bedste venner i mange år. Men efter 10. klasse begynder de at glide i hver deres retning, og derfor beslutter de en dag at mødes til en omgang pizzahygge. Viktor skal bare lige have en pose med nogle telefoner med fra pizzariet – den skal leveres til banden Black Brotherhood, og det er da en nem måde at tjene penge på, ikke?

Men alt går galt – posen stjæles og deres forsøg på at generobre den er ikke ligefrem vellykket. Nu er drengene både jagtet af politiet og Black Brotherhood, og sagen bliver ikke mindre kompliceret da Lukas’ kæreste stikker af hjemmefra.

Nu ser Lukas kun én udvej: Oldefar. Han har tidligere hjulpet familien med penge, så måske kan han også hjælpe dem ud af denne knibe. Lukas kender godt nok ikke så meget til ham, og han er vist lidt skør – men desperate tider kræver desperate metoder.

På politistationen sidder betjenten Bent Hyldgaard og forbereder sig på en rolig nattevagt da hele verden åbenbart går amok. Anmeldelser om forbrydelser vælter ind, lige fra yderst vigtige videooptagelser, en familiefar med symptomer på indtagelse af narko, skydning på en hundelufter osv. osv. Bent må tilkalde alle ledige patruljer for at få styr på byen.

Èn ting kender politiet dog ikke til: Oldefar! Og han kender en masse snedige metoder og er klar til at tage drastiske skridt for at redde sit oldebarn.

Bedømmelsen

På røven gennem natten er en underholdende og hæsblæsende bog, der helt sikkert vil vække begejstring hos det yngre publikum. Allerede den detaljerede og perfekte forside vil tiltrække læserne. Med sin til tider absurde humor og hæsblæsende tempo, vækkede bogen minder hos mig om Bjarne Reuters Tre engle og fem løver, og det er slet ikke værst at minde om.

Bogen er holdt i et nutidigt og lige ud af landevejen sprog. Plottet er ligetil og hænger godt sammen, ligesom den hæsblæsende action stiger hele vejen gennem læsningen. At bogen er rimeligt kort, vil måske tiltrække ikke så erfarne læsere – og det er jo altid godt.

Der er ikke så meget plads til karakterfordybelse, men alligevel lykkedes det Søren at skabe nogle realistiske og troværdige karakterer. Alle indeholdt de mere end man lige så på overfladen, og specielt Oldefar tiltalte mig – den oversete mand, der gemte på så mange hemmeligheder og indeholdt mere modstandskraft end man umiddelbart troede.

Mellem bogens linjer finder man mere alvorlige temaer, og der lægger bogen bogen op til gode samtaler mellem forældre og børn. De valg man tager og de konsekvenser de kan medføre. Sammenstød og forståelse mellem forskellige kulturelle baggrunde og vigtigheden af at lære af de ældre generationer. (Specielt samtalerne mellem Oldefar og Amira var altså skønne).

En underholdende bog, der absolut anbefales herfra.

På røven gennem natten

Forfatter: Søren Poder

Udgivet: 2020
Forlag:  Brændpunkt
Sidetal: 175

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply