HomeBoganmeldelser Stemmer fra graven af Elly Griffiths

Stemmer fra graven af Elly Griffiths

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Når døden fortæller

Stemmer fra graven er syvende bind i Elly Griffiths fantastiske serie om arkæolog Ruth Galloway og hendes samarbejde med kriminalinspektør Harry Nelson. I bunden af anmeldelsen kan du finde rækkefølgen på de tidligere bøger i serien, der alle er anmeldt her på bloggen.

Handlingen

En mand på en gravko afslører vraget af et fly fra 2. verdenskrig – et fly der stadig indeholder piloten. Arkæolog Ruth Galloway tilkaldes og afslører hurtigt, at offeret er blevet skudt – og dermed ikke kan være piloten. Kriminalinspektør Harry Nelson og hans team begynder efterforskningen og dna-test viser, at offeret tilhører den lokale aristokratiske familie Blackstock.

Frederick J. Blackstock flyttede i sin unge dage til USA og kæmpede i 2. verdenskrig – og ironisk nok døde nær sine britiske forfædres hjem. Og præcis dette dukker et amerikansk tv-hold op for at lave en sensationel historie om – og fortælleren er ingen anden end Frank Barker. Men er historien sand, eller gemmer der sig noget helt andet under overfladen?

Den nuværende familien Blackstock er en mystisk sammensat flok. Alle har de hemmeligheder og alle virker de uvillige til at tale med politiet. Men Ruth afslører, at der har fundet mystiske aktiviteter sted på familiens dyrekirkegård. Samtidigt findes ligrester på en svinefarm ejet af et Blackstock medlem,  og nu skruer Nelson bissen på.

Men det er slet ikke slut endnu – et medlem af Nelsons team kommer i stor fare, og endnu et mord finder sted. Og mens Ruth prøver at agere professionelt, vendes hendes verden på hovedet af Franks tilstedeværelse – samtidigt med at de gamle følelser for Nelson altid lurer under overfladen.

Tiden løber hurtigt, og Nelson må sætte alle kræfter ind for at gennemskue sagen og familien Blackstocks hemmeligheder – og så skal han jo samtidigt holde lidt øje med Ruth. Hvad han ikke ved er, at hans øjne måske burde være rettet i en helt anden retning…

Bedømmelsen

Stemmer fra graven er endnu et fuldstændigt fantastisk kapitel til Ruth Galloway fortællingen. Hver gang jeg modtager en ny bog fra Elly Griffiths, er jeg bange for at blive skuffet fordi mine forventninger er så høje – men jeg er ikke blevet skuffet endnu. Griffiths er en født historiefortæller og en fuldendt professionel, når det kommer til at kombinere karaktererne med et engagerende plot.

Endnu en gang leverer Elly Griffiths den intensitet vi er kommet til at forvente af hendes bøger, og det er sjældent man møder en forfatter der så vellykket formår at kombinere et godt mysterie, fantastiske karakterer, en skæv humor og len smule historie.

Ruth Galloway er stadig en af de mest fantastiske og tiltalende heltinder inden for hyggekrimier, og har en fantastisk humoristisk sans. Det var forfriskende at hun i dette bind ikke var helt lige så optaget af sin vægt, ligesom der ikke var så mange henvisninger til de tidligere bøger.

At anvende den tidligere imponerende Blackstock bygning, nu reduceret til en ruin som ramme skabte den perfekte stemning. Det samme gjorde vejrliget, der er inspireret af en virkelig storm i 2013. Tilsammen skabte de den perfekte atmosfæriske kulisse, der forstærkes af forfatterens brug af virkelige historiske facts om området.

Personligt savnede jeg Cathbad en smule, men det var nødvendigt at sætte ham lidt i baggrunden. Dermed gives der plads til udviklingen af andre karakterer. Specielt Cloghie tilføjes mere dybde i dette bind, og som vanligt er samspillet mellem karaktererne smukt at følge.

Man siger at ”Coffee is a hug in a mug” – dette kan uden problemer ændres til ”A Ruth Galloway novel is a hug in form of a book”. At læse disse bøger vil efterlade dig med en smil på læberne.

Stemmer fra graven

Forfatter: Elly Griffiths

Oversætter: Lærke Pade
Udgivet: 2020
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 352
Rækkefølge af de tidligere bind:

Leave a Reply