HomeBoganmeldelser Padderok og andre noveller af Max Ulrich Klinker

Padderok og andre noveller af Max Ulrich Klinker

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , ,

Rejsen i litteraturen

Max Ulrich Klinker er advokat, men har som pilot for bl.a. SAS også rejst over hele verden. Derudover har han skrevet flere artikler, essays og skønlitterære tekster, inden han i 2011 debuterede med novellesamlingen SMAK. Med Padderok og andre noveller tager han os på en litterær rejse fra Cuba over Frankrig til Vestafrika og Østerbro.

Fascinerende farver

Mens strålerne fra Goethes farvelære sætter læseren i den helt rette stemning i starten af hver novelle, byder Padderok og andre noveller på en filosofisk rejse i læserens eget landskab. 8 fortællinger med varierende sideantal. 8 fortællinger der alle, på hver deres måde, efterlader læseren med undren, eftertænksomhed og måske en smule klogere på livet. 8 fortællinger om mennesker på rejse og hvad der sker, når man bevæger sig udenfor sin comfort zone.

Hver novelle har sit helt eget perspektiv der ikke udleverer de oplagte løsninger. Nogle noveller afslører hurtigt det underliggende motiv, mens andre kræver mere af læseren. I modsætning til en lang roman, med dens rige muligheder for karakterudvikling og plotdannelse, så skal Max her udfordre læserne på meget kort plads. Og han lykkedes med det, selvom dramaet, afsløringerne og det væsentlige ofte gemmer sig i det usagte, i sprækkerne, bag det fortalte.

Samlingen af noveller er alsidig, men alligevel indeholder den en fast og målrettet kurs. Med stærke symbolske virkemidler sikres, at det ikke nødvendigvis er novellens umiddelbare handling der er i fokus, men mere den måde novellerne skaber rammen for de forskellige verdensbilleder.

Som et stykke rigtigt god chokolade bør novellerne nydes i små bidder. De bør gemmes til en dag, hvor man er i humør til at tænkte lidt ekstra eller udfordre sig selv og eget verdenssyn. Hvilke udfordringer møder vi i livet? Hvordan vælger vi at reagere på disse udfordringer? Læs bogen  – måske ender du med at lære mere om dig selv.

Max

Forfatter: Max Ulrich Klinker

Forlag: Brændpunkt
Udgivet: 2018
Sider: 124

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply