HomeBoganmeldelser Rosenhavens hemmeligheder af Katrine Wessel-Aas (Winther Dynastiet #3)

Rosenhavens hemmeligheder af Katrine Wessel-Aas (Winther Dynastiet #3)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , , ,

En brydningstid

Rosenhavens hemmeligheder er tredje bind i Katrine Wessel-Aas berømmede serie om Winther dynastiet. Serien byder på ægte feel-good stemning med kærlighed, drama og skjulte hemmeligheder.

Her kan du finde mine anmeldelser af de foregående bind, Familien Winther og Hvis du vil have mig.

Handlingen

Under de seneste rystende begivenheder i familien, er Rose Winther blevet en lille smule overset. Hun er forkælet og egenrådig, og deltager endda med tjenestepigen Karen i et af arbejderforeningens møder. Hun ender dog i unåde efter en mildest talt uheldig affære, og hun sender til sine bedsteforældre på Oaktree Manor i England.

Det er ikke ligefrem en hjertelig modtagelse hendes bedstemor giver hende, hendes bedstefar er meget syg og hendes tante Elizabeth taler slet ikke. Men langsomt fornemmer Rose konturerne af en mørk familiehemmelighed, som for mange år siden gjorde et varmt og kærligt hjem til et koldt og uhyggeligt sted.

Vil det være muligt at forsones og tilgive? Stemningen bliver ikke lettere, da den forhadte Dimpy Ashmore kommer på besøg – for han er arvingen til Oaktree Manor. Han er slet ikke som Rose havde forestillet sig. Dimpy er und, flot og beleven. Han rejser sammen med sin noget spektakulære mor, Lillan, som Lady Ashmore ikke kan udstå.

Rose lader sig hurtigt charmere, og rives med af Lillians mange fortællinger. Lillian forstår at feste, og kan lære Rose meget om de sider af livet hun ikke er meget bekendt med. Og langsomt går det op for Rose, at det ikke kun er Lillan hun er fascineret af – men hvordan skal hun opnå Dimpys opmærksomhed, når han afviser hende gang på gang?

Bedømmelsen

Rosenhavens hemmeligheder giver seriens læsere endnu en pause fra coronatidens evigt ændrende udvikling. Den lader dig synke ned i en dyb blød lænestol, og omfatter dig med varme og underholdning. En af de bedste ting ved dette bind er, at det fokuserer på et familiemedlem, der nok har stået lidt i baggrunden i seriens tidligere bind.

Det er ikke altid nemt at gennemskue Roses forskellige bevæggrunde. Gør hun ting af reel interesse, eller er det for at chokere familien og dermed få opmærksomhed?. Måske er det en blanding af begge eller måske hendes egen jagt på noget spænding.

Bogen er meget velskrevet og opslugende med dens originale og fantastiske karakterer. Dette bind indeholder mange hemmeligheder men gudskelov også svar på nogle. Rose og hendes udvikling var rigtigt godt beskrevet. Hun blev mere voksen og realistisk i løbet af bogen, og Katrine formår endnu en gang at fastholde læserne i denne udvikling.

Udover Roses personlige udvikling fokuserer bogen, som i de tidligere bind, meget på konflikterne mellem generationer og det at skulle manøvrere mellem egne drømme og familiens forventninger. Og bogen leverer det smukt i en historisk fortælling fuld af drømme, intriger og håb.

Rosenhavens hemmeligheder

Forfatter: Katrine Wessel-Aas

Oversætter: Giovanna Alesandro
Udgivet: 2020
Sidetal: 352

Leave a Reply