HomeBoganmeldelser Blod ved daggry af Palle Schmidt (Hauge #3)

Blod ved daggry af Palle Schmidt (Hauge #3)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

En lille tjeneste

Blod ved daggry er tredje bind i Palle Schmidts serie om Hauge – Manden med den barske fortid og den indbyggede retfærdighedssans, der mere end én gang har bragt ham i problemer.

Her kan du læse mine anmeldelser af de tidligere bind De efterladte og Ulv blandt ulve.

Handlingen

Hauge er blevet løsladt efter at have hjulpet fængselsinspektøren med at opklare et mord. Et par dage efter møder han Jimmy, som han udmærket ved at han bør holde sig langt fra. Men Jimmy er meget overbevisende, og det er bare en lille tjeneste Hauge skal udføre. Et af klubbens højtstående medlemmer er fundet skudt, og klubben vil have Hauge til at opklare mordet.

Ja, lille og lille: pludseligt befinder Hauge sig i en skummel skovhytte omgivet af rockere – og med et lig i midten. Og liget er ikke hvem som helst – det er Duncan. En mand Hauge tidligere har stiftet bekendtskab med og hvis hund Mollie han har passet – og faktisk er det mordet på Mollie der overtaler Hauge til at involvere sig i sagen.

Rockerne er sikre på, at det er den rivaliserende gruppe Compadres der står bag mordet, og når solen står op skal det hævnes. Hauge har derfor ganske kort tid til at opklare sagen. En sag som han ikke mener er lige så oplagt som først anslået. Compadres ville ikke få det store ud af at myrde Duncan, men er der andre der kunne har interesse i at starte en ny bandekrig?

Sagen tager fart, og Hauge begynder at mistænke at dette måske er mere end han kan overskue. Samtidigt er han  omgivet af folk, der ikke har nogle problemer med at slå ihjel.

Bedømmelsen

Blod ved daggry er endnu en medrivende og hektisk spændende bind i den bedre og bedre Hauge føljeton. Allerede bare ved at se på coveret, har Palle skabt en forventning hos læseren. Allerede her er vi på vej ind i den mørke underverden.

Endnu en gang præsenterer Palle os for et miljø, der for de fleste danskere vel mest er kendt fra tabloidavisernes forsider og utallige dokumentarprogrammer. Den brutale rockerverden, hvor der dog også er fokus på sammenhold. Det er virkeligt godt og realistisk beskrevet – godt gået, Palle. Bogen viser et det er et uhyggeligt barskt miljø, som byder på mange magtkampe, interne love og alliancer, som kan være altafgørende for de overlevelse.

En af de ting der hæver dette bind efter min mening, er de små realistiske godbidder Palle har hældt udover handlingen. Både hvordan Hauge oplever de mange ændringer i samfundet efter sin afsoning og de virkelige begivenheder fra den sidste store rockerkrig.

Bogen er skrevet i et letlæseligt og flydende sprog, der samtidigt er noget af det der fastholder læseren. Den er skåret knivskarpt til, så læserne skal ikke forvente at have meget tid til fordybelse – det er lige på og hårdt. Der er et støt stigende spændingsniveau og fængende dialoger.

En spændende og velgennemtænkt krimi noir, der kun kan anbefales herfra.

Blod ved daggry

Forfatter: Palle Schmidt

Udgivet: 2021
Forlag: Avanti
Sidetal: 256

Leave a Reply