HomeBoganmeldelser Satans datter af Walther Rebernik (Jan Rose #1)

Satans datter af Walther Rebernik (Jan Rose #1)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Kan man forstå selvtægt?

Satans datter af Walther Rebernik er første bind i en planlagt trilogi om forsvarsadvokaten Jan Rose. Walter har tidligere udgivet bøgerne Jæger, Offer og Vidne.

Forlagets beskrivelse:

Da en berygtet, iskold menneskesmugler, der går under navnet ”Hollænderen”, brutalt bliver skudt ned foran Københavns Byret, hvirvles forsvarsadvokaten Jan Rose ind i sit livs drama, kun fordi han befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Det er længe gået ned ad bakke for Jan Rose, men det skal vise sig, at det kan blive meget værre. Da han vågner op i en beskidt, sort varevogn, stirrer han ind i et par forunderligt blå øjne, der tilhører en internationalt eftersøgt terrorist. Jan Rose må ryste selvmedlidenhedens tømmermænd af sig og kæmpe med alt, hvad han har for at overleve.

Krimien foregår over nogle få nervepirrende og meget varme sommerdage i et København, hvor Priden trues af islamistisk terror, og en international menneskehandelorganisation lægger beslag på politiets kræfter. I centrum står Jan Rose, der er havnet i både politiets og i menneskesmuglernes søgelys, men får hjælp fra en helt uventet kant, da han kastes ud i en kamp på liv og død.

Bedømmelsen:

Satans datter er, rent ud sagt, en hamrende god start på en ny serie. Der er seriøst dømt action på drengen, og der er ikke lagt låg på det barske og grusomme. Denne bog er virkeligt ikke for de sarte læsere! Plottet er fantastisk udtænkt, og skræmmende i sin realisme. Bogens korte kapitler er med til at drive læseren frem, og Walther er virkeligt god til at smide tvists og cliffhangere ind på rette sted. Der gemmer sig overraskelser til læserne rundt om hvert hjørne.

Det miljømæssige fungerer perfekt. Det Vesterbro der beskrives, vil kunne genkendes af alle, der færdes der. Man kan tydeligt mærke, at det er et miljø, som Walther selv er vant til at besøge. Og det er ikke et miljø alle vil føle sig trygge i, specielt efter midnat. Generelt udviser bogen en høj grad af realisme, hvilket jeg personligt finder vigtigt.

Bogen byder på mange nuancerede og velbeskrevne karakterer, der alle indeholder både godt og ondt. Derfor efterlades man også med en god forståelse for, hvorfor de reagerer og agerer som de gør. Jan Rose virker måske umiddelbart ikke som krimiverdens store helt, som vi møder ham første gang: Lidt en tabertype med sin øl og måske en lille ekstra opfrisker – lidt fortabt i sin bitterhed over tidligere hændelser. Men snart kan man altså bare ikke lade være med at lide og holde med ham.

Nu hvirvles han igen ind i noget, hvor han ikke selv har mulighed for at styre begivenhederne. Men denne gang vælger han at kæmpe! For hvorfor skulle han dog være involveret i planerne om et terrorangreb – selvom flere og flere tegn tyder på dette. Det bliver en hæsblæsende jagt gennem den københavnske (og internationale) underverden. Et sted, hvor kvinder ses som varer, og hvor der kan være skræmmende mange penge i det rigtige eksemplar. Et sted, hvor en enkelt kvinde har besluttet sig for at tage kampen op…

Satans datter

Forfatter: Walther Rebernik

Udgivet: 2023
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 489

Leave a Reply