HomeBoganmeldelser Netspinderen af Lars Kepler (Joona Linna #9)

Netspinderen af Lars Kepler (Joona Linna #9)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Ni hvide kugler

Netspinderen er skrevet af Lars Kepler og er niende bind i serien om kriminalkommissær Joona Linna. Du kan finde en oversigt over seriens tidligere bøger i bunden af indlægget.

Forlagets beskrivelse:

Sveriges værste seriemorder er død, men det onde som er trådt i stedet for, kan vise sig at blive umuligt at overvinde.

En sen aften bliver Joona Linnas chef, Margot Silverman, skudt i ryggen på klos hold. Inden alt bliver sort, når hun at opfatte, at hun i raslende kæder bliver slæbt hen mod en bil.

En chokeret og dybt berørt Joona Linna bliver sat på sagen og indleder en hektisk eftersøgning efter sin overordnede, som måske stadig kan være i live. Men da der kort efter dukker en gummiforet, puppelignende sæk op på en nedlagt kolerakirkegård i skærgården, viser den sig at indeholde det syreopløste lig af Margot Silverman.

Få dage efter finder man en ny puppe med endnu et opløst lig, og denne gang følger en ledetråd med, som både varsler flere mord og indeholder en direkte trussel mod Joona selv. Sagen begynder at vække uhyggelige minder om Jurek Walter, seriemorderen, som Joona satte en stopper for, men som stadig kaster lange og uafrystelige skygger over hans liv.

Bedømmelsen:

Netspinderen er et fuldstændigt fantastisk gensyn med Joona og Saga – og den levede helt op til mine meget høje forventninger. Igen formår parret til fulde at fange læseren fra første side, og holde tingene i kog hele bogen igennem – i et mildest talt hæsblæsende tempo.

Der vises en stærk fortællerstil, der væver nye tvist og detaljer ind i hvert kapitel. Historien er fuld af strålende, meget filmiske detaljer, og den fascinerende karakterudvikling understøtter fortællingen. Igen får vores karakterer lov til at begå fejl, og de vokser som mennesker af det. Og med virkeligt godt udtænkt plot, der på intet tidspunkt vakler, så skal læseren holde godt fast, for ikke at fare vild i udviklingens hastighed. En sand tour de force af en Nordic Noir krimi.

Joona har gennem tiderne været belemret med mange hårde sager, men denne kan vise sig at være den mest komplekse. I denne er ansatte i politiet målet, og det medfører grufulde hændelser. Kryptiske spor og pirrende beskeder giver næring til efterforskningen, og bringer Saga tilbage i folden. Snart må de erkende, at de denne gang står over for en af deres hidtil mest hensynsløse og tilsyneladende ustoppelige mordere.

Noget tyder på, at et af teamets medlemmer kan være involveret i mordene, og det skaber splid i efterforskningen. Joona har tillid til sin kollega, og får hurtigt andet at tænke på: han kan muligvis være det næste offer. Nu er han prisgivet et ondt og hævngerrigt sind, der aldrig stopper og tillader nogen at ånde lettet op.

Morderen er lige så grusom som han er intelligent. Han henter inspiration fra andre seriemordere, implementerer deres metoder – og forbedrer dem med imponerende list. Hans hævn er makaber og grusom – men også genial på sin helt egen måde.

Er du fan af psykologiske thrillere, karakterdrevne historier og fantastisk skabte plots, så er Netspinderen helt sikkert noget for dig.

Netspinderen

Forfatter: Lars Kepler

Oversættere: Andrea Fehlauer
Udgivet: 2022
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 576

 

Seriens rækkefølge:

1. Hypnotisøren
2. Paganinikontrakten
3. Ildvidnet
4. Sandmanden
5. Stalker
6. Kaninjægeren
7. Lazarus
8. Spejlmanden

Leave a Reply