HomeBoganmeldelser Fange nr. 21 af Søren og Morten Ellemose

Fange nr. 21 af Søren og Morten Ellemose

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Ondskaben er løs

Søren og Morten Ellemose debuterede i 2010 med deres krimidebut:  Københavns brand. Her mødte læserne første gang Sebastian de La Cour og hans skræmmende terrororganisation Manus Albino. Fange nr. 21 er andet bind i serien, og fortsætter direkte hvor Københavns brand slap.

Handlingen

Kriminalkommissær Henning Lorentzen har endeligt fulgt sin kone ønske, og er gået på pension. Sagen om Manus Albino blev afsluttet, da den kyniske rigmandssøn Sebastian de La Cour blev anbragt i Danmarks sikreste fængsel.

Journalist Xenia Holm jagter stadig målet om de 100 forsider, så da hun får et tip om en mulig historie på Samsø tager hun straks afsted. Det er et chokerende fund hun gør sig, men det sættes snart i baggrunden da hun får oplysninger om en endnu større sag: Sebastian de La Cour er flygtet.

Den intelligente Sebastian har haft et år til at udtænke sin plan. Han er charmerende, veltrænet, arrogant og meget kynisk. Når dette sættes sammen en næsten utømmelig pengetank, så ser det sort ud for Danmarks fremtid. Men det er nu ikke kun Danmark Sebastian har sat i fokus denne gang. Han vil have hævn! Hævn over de mennesker, der fældede ham i første omgang: Henning, Louise, Thomas og Xenia.

Alle ressourcer sættes ind i jagten på Sebastian, men han er konstant et skridt foran. Han skyer ingen midler for at få sine budskaber frem og for evigt vise verden sin magt. Han vil knuse danskheden – men hvad er det egentligt der holder danskerne sammen? Hvad vil være det mest knusende for danskerne at miste? Uanset hvad, så er Sebastian på sporet.

Bedømmelsen

Brødrene Ellemose fortjener en plads på toppen af tronen! Fange nr. 21 er simpelthen den bedste og mest medrivende dommedagsthriller jeg længe har læst. Plottet er vanvittigt godt skruet sammen, og spændingskurven hæver sig intenst gennem bogen.

Bogen er tydeligt baseret på en meget grundig research, og der gives masser af interessante fakta undervejs. Sproget flyder fra første side, og de korte datomærkede kapitler giver en helt speciel intensitet i læsningen.

Karakterskabning er en af brødrenes store forcer. Tydeligst fremstår Sebastian de La Cour, der er fabelagtigt godt skabt. Hans arrogance og intelligens stråler ud gennem siderne. Men både Xenia, Henning og Louise får tilføjet flere facetter til deres karakterer i dette bind. Man får et mere nuanceret billede af dem og de fortidens hændelser der har skabt dem (det er ikke ligefrem hyggelig læsning). Desuden skildres nogle personer fra Louises fortid på en skræmmende kuldegysende måde.

Det er tankevækkende læsning, når danskheden og vores demokrati sættes under pres. Hvor meget kan vi egentligt holde til før vi giver afkald på fællesskabet og kæmper vores egne kampe. Hvor længe vil vi holde fast i vores ellers ufravigelige principper, hvis det er en af vores nærmeste der er truet?

Men mest af alt er det bare en super velskrevet bog.

Fange nr. 21

Forfattere: Søren og Morten Ellemose

Udgivet: 2019
Sidetal: 436
Bogen er hørt på Mofibo, og skræmmende godt indlæst af Esben Hansen.

2s COMMENTS

2 thoughts

Leave a Reply