HomeBoganmeldelser Under den hviskende dør af TJ Klune

Under den hviskende dør af TJ Klune

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

En ny dør åbnes

Under den hviskende dør er skrevet af TJ Klune, der slog igennem på det danske marked med Eventyrhuset. En bog, der blev kåret som Årets fantasyroman 2021, og som allerede er solgt til filmatisering.

Forlagets beskrivelse:

Wallace Price er ikke tilfreds. Overhovedet ikke. Han har lige fundet ud af, at han er død. Det er yderst ubelejligt, for han har noget meget vigtigt arbejde, der ikke kan vente. Og hvorfor er der ingen, der sørger over ham ved hans begravelse?

Mens Wallace forsøger at forlige sig med tanken om sin egen død, går det op langsomt op for ham, at han forsømte at leve livet, mens han havde muligheden. Men måske er døden kun begyndelsen?

Goodreads-nomineret til årets fantasyroman.

Bedømmelsen:

Under en hviskende dør er endnu en fuldstændig fantastisk bog fra TJ Klune. Det er en både smuk og hjerteskærende bog, der på en flot måde behandler svære emner som død, sorg og mistede muligheder. Den behandler disse emner med varme, humor og en ekstraordinær empati. At det derudover lykkedes han at inddrage en hel del humor, er bare mere af det der gør bogen så læseværdig.

Hvordan reagerer vi på døden, og hvordan kommer vi overens med, at det nu er tid til at gå videre til den næste verden? Husker vi at værdsætte livet og husker vi at leve? Det er en forløsende rejse vi følger Wallace på, og at se hans forvandling var en helt speciel oplevelse.

TJ Klune viser igen, at han besidder evnen til at skrive en verdensopbygning der fuldstændigt henstiller læseren til bogens miljø. Og jeg tror at alle læsere vil føle sig tiltalt at den skønne lille butik, hvor færgemanden Hugo altid formår at finde en helt perfekte te til de ankomne.

Karaktererne var fantastiske og mindeværdige. Fra Hugo over Apollo og til Desmonda, udfyldte de alle på bedste måde den rolle bogen tiltænkte dem. Og så er der den smukke, smukke kærlighedshistorie, der virkeligt vækker læserens følelser (hvis den ikke gør, så har du et hjerte af sten – og trænger nok til en kop te). Bogen fortæller, at der uanset hvad altid er kærlighed, og at vi aldrig helt er tabt.

Under den hviskende dør er en både indsigtsfuld og dyb bog, der dog aldrig bliver for tung eller dyster. En hjertevarm og vindunderlig historie.

En slutning er blot begyndelsen på noget nyt

Under den hviskende dør

Forfatter: TJ Klune

Oversætter: Poul Henrik Westh
Udgivet: 2022
Forlag: Memoris
Sidetal: 446

Leave a Reply