HomeBoganmeldelser Frejas tårer af Martin Holmslykke (Freja #3)

Frejas tårer af Martin Holmslykke (Freja #3)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

 

Det endelige opgør

Frejas tårer er er sidste bind i Martin Holmslykkes nordiske krimi trilogi. Serien omhandler bl.a. kampen om ligestilling mellem mænd og kvinder, og trækker tråde tilbage til Nordens historie.

Du kan læse mine anmeldelser af de tidligere bind her: Frejas blod og Frejas vinger.

Rygtet siger, at Martin Holmslykke allerede er i gang med en ny bog, En mors hævn, en historisk tragedie, der efter planen udkommer i efteråret 2021.

Fra bogens bagside:

I røgen fra håndgranaten mærker Isabella efter, om hun har alle lemmer, før hun vender sig mod Christopher. Hvem prøver at dræbe dem? I jagten på de sidste to nøgler og Frejas hemmelighed må Christopher forlade sin hverdag med børnehave, madpakker og legeaftaler for sin datter Carla på fem år. Men under overfladen lurer farerne, for hvem dræbte Carlas mor Ditte for fem år siden? Og hvem bliver det næste offer?

Frejas tårer er sidste bind i trilogien med det umage detektivpar Christopher Kingo og Isabella Luz. For Isabella er det nødvendigt at finde Frejas hemmelighed, fordi hun stadig tror på kampen for ligestilling. Det placerer hende og Christopher midt i det endelige opgør mellem de asatroende Frejas katte og Det hemmelige broderskab af kristne mænd. Hvem vinder kampen mellem kønnene? Frejas tårer er en nervepirrende krimi med inspiration fra Dan Brown.

Bedømmelsen

Frejas tårer er en rigtig flot afslutning på en fantastisk trilogi. Endnu en gang nyder læserne godt af Martins grundig research, og hans evne til at skabe realistiske og fascinerende karakterer. Der bydes på hæsblæsende spænding helt frem til sidste side, så hvis du er til bøger med god dynamik og stor intensitet, så bare se at komme i gang med denne serie.

At skabe levende miljøer er en af Martins forcer – bl.a. Færøerne følte jeg mig hensat til (nok fordi jeg har været der). Lokationerne er fantastisk beskrevet, og hans inddragelse af asaguderne Loke og Freja er både ganske underholdende og med en snert af sarkasme (sådan opfatter jeg i hvert fald Frejas dannelse af hendes eget parti, Kærlighedspartiet).

Det innovative plot har vi set udvikle sig gennem hele serien, og kender du ikke i forvejen så meget til den nordiske mytologi, så ville denne serie helt sikkert inspirere dig til at læse mere om dette emne. Derudover er jeg til stadighed imponeret over, hvordan Martin formår at holde tempoet hele vejen gennem serien – man kommer aldrig til at kede sig.

Martin formår også til stadighed at udvikle sine karakterer, hvilket ikke altid er en selvfølge i et afsluttende bind. Når dette sættes sammen med en afslutning, hvor alle de løse tråde bindes tilfredsstillende sammen, så ved man at man er garanteret en god læseoplevelse.

Er du til bøger fuld af gåder, fascinerende karakterer og jagten på mystiske spor, så burde du virkeligt kaste dig over denne trilogi.

Frejas tårer

Forfatter: Martin Holmslykke

Forlag: Panter Publish
Udgivet: 2021
Sider: 376

Leave a Reply