HomeBoganmeldelser Gribbene fra Sofia af Arne Woythal

Gribbene fra Sofia af Arne Woythal

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Kan kriminalassistenten holde realismen?

Da Arne Woythal kastede sig over forfatterskabet, var det i en søgen efter realisme i politikrimier. Irritationen over fodfejl og manglende realisme i de mange krimier Arne læser, førte til at han i 2016 udgav De dræbtes advokat. I 2017 udkom den imponerende efterfølger Den hollandske forbindelse, og med dette tredje bind fortsætter fortællingen om Rasmus Berg, Solmaz og resten af Drabsafdelingen.

Handlingen

I Skovlunde udsættes en ældre kvinde for et meget brutalt hjemmerøveri og Drabsafdelingen sættes på sagen. Efterforskningen fører dem hurtigt på sporet af gerningsmændene, men den ene befinder sig i Bulgarien. Rasmus Berg (modvilligt) og Solmaz flyver til Bulgarien og er klar til kampen mod det bulgarske bureaukrati.

Men Rasmus finder ved et tilfælde et gammel brev, der af deres tolk affærdigedes som ligegyldigt. Det viser sig dog hurtigt at brevet har åbnet for en gammel sag, hvor der er store penge på spil. Nu er Rasmus og Solmaz jaget af et internationalt narko kartel, og de kan ikke stole på andre end hinanden.

En hæsblæsende jagt finder sted i Sofia, mens det går op for Rasmus at personlige forhold kan få store konsekvenser …

Bedømmelsen

Med Gribbene i Sofia har Arne Woythal endegyldigt slået fast, at han ikke bare er en døgnflue på krimimarkedet. Bogen lever til fulde op til sine forgængere og endnu engang tages læseren med på en hæsblæsende rejse.

Jeg har været inde på emnet før, men det er altså stadig forfriskende med en hovedperson der ikke vælter rundt i eks. et alkoholproblem. Det er jo ellers nærmest prototypen på (anti)helten i politikrimier, og det er da også en oplagt løsning hvis man som forfatter søger “nemme” konflikter eller den udvikling vi læsere gerne ser for karakteren. Men Arne har bevist at denne udvikling og disse konflikter sagtens kan skabes for en velfungerende karakter.

At vi nu er nået til tredje bind i serien gør, at karaktererne kan udvikle sig endnu mere end før. Specielt forholdet mellem Rasmus og Solmaz giver liv til bogen, især da der også inddrages de mulige konflikter et sådant forhold kan medføre. Når dette sættes sammen med en handling, der konstant holder læseren på spidserne og et sprog der flyder let, så har man et oplagt bud på sommerferiens krimilæsning.

Spændende, realistisk og meget velskrevet.

Berg

Forfatter: Arne Woythal

Udgivet: 2018
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 332

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply