HomeBoganmeldelser Kaninjægeren af Lars Kepler

Kaninjægeren af Lars Kepler

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Kaninjægeren af Lars Kepler er 6. bog i serien om Joona og Saga – og de holder stadig

En ung prostitueret er kaldt til den svenske udenrigsministers hus. Aftenen forløber ikke som forventet, da hun bliver dopet – og gennem stoffets tåger ser udenrigsministeren bliver myrdet – af Kaninjægeren.  Saga Bauer fra Säpo er første mand på stedet, og får tydelig besked på, at sagen skal skjules for offentligheden. I Säpo er der dog ingen tvivl om, er der er tale om terrorisme.

Da den foregående bog, Stalker, sluttede, efterlod vi Joona Linna i et topsikret fængsel. Det er netop denne placering, der får Saga Bauer til (med sine alternative overtalelsesmetoder), at få statsministeren til at aflægge Joona et besøg. Statsministeren har et godt tilbud til Joona, hvis han vil hjælpe dem med at forfølge terrorsporet.

Med sin sædvanlige sans for detaljer, gennemskuer Joona hurtigt, at der ikke er tale om international terrorisme. Her skal jagten fokuseres på en enkelt forskruet morders grusomme jagt på hævn. Skal han nå at fange den skyldige inden flere omkommer, må han have politiskiltet tilbage og måske overtræde nogle grænser undervejs.

Den kendte tv-kok Rex har problemer med alkohol. På grund af dette, har han ikke ligefrem det bedste forhold til sønnen Sammy, men da Sammys mor søsætte et stort projekt i Sierra Leone, flytter Sammy ind til Rex. Desuden befinder han sig i en lidt prekær situation: når politiet gennemser overvågningen fra udenrigsministerens bolig, vil de se Rex urinere i hans pool – og drukne hans havenisser. David Jordan Andersen har på tre år gjort Rex til en celebrity – og nu må han sikre, at historien spinnes i den rigtige retning.

Inden Joona og Saga får gennemskuet sagens rette sammenhæng, er flere betjente døde – og et nyt mord er gennemført. Det er en kamp mod tiden, for at redde de næste på Kaninjægerens liste.

Bedømmelsen

Kaninjægeren er virkeligt godt skruet sammen, men man skal ikke være en sart læser. Bogen er mere voldelig og brutal end forgængeren, mordene er grusomme og beskrivelserne med kaninerne er meget foruroligende. Det er dog endnu en gang lykkedes Alexandra og Alexander Ahndoril  at skrue en nervepirrende thriller sammen, og selv om bogen med sine 576 sider er lang, sidder man ikke tilbage med en følelse af unødige kapitler i bogen.

Handlingen ses fra flere personers synsvinkel, og at man forholdsvist tidligt får afsløret, hvem kaninjægeren er, gør ikke spændingen mindre men tværtimod mere nervepirrende. Jeg kan kun anbefale alle krimielskere at læse denne – pas dog på med at starte på den om aftenen – for du bliver opslugt. 4 stjerner herfra.

 

Forfatter:  Lars Kepler

Udgivet: 2017
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 575

2s COMMENTS

2 thoughts

Leave a Reply