HomeBoganmeldelser Nøgent hjerte af Lars Bjerregaard Jessen

Nøgent hjerte af Lars Bjerregaard Jessen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Den evige jagt

Lars Bjerregaard Jessen debuterede i 2016 som forfatter med Nøgen hukommelse. Derefter kom Nøgen hjemkomst og nu Nøgent Hjerte. Alle bøger har fokus på parforhold og de medfølgende udfordringer, og via hovedpersonen Emil tages læseren med på en rejse igennem livet. Bøgerne kan læses selvstændigt.

Handlingen

Selvom Emil og Maja har haft deres udfordringer, har de efterhånden fundet sig en god rutine sammen med Emils to børn. Da de en aften sidder i haven med et vennepar, kommer snakken naturligt til at handle om livet og hvad vi egentlig formår at få ud af det. De er enige om, at man skal huske spændingen, så det hele ikke går op i arbejde og madlavning – så hvorfor ikke bestige Kilimanjaro?

Hvad der starter som løs snak ender i en egentlig plan, og de kaster sig over den udfordrende træning til turen. Der kommer dog grus i maskineriet da Emil mister sit arbejde, og dermed sit økonomiske fundament for turen. Da venneparret, Mads og Helle, så pludseligt meddeler at de skal skilles, hænger turen i en tynd tråd.

Da Maja også melder fra, ender Emil og Mads med at tage af sted alene. Men en ting er træning og noget helt andet er virkeligheden. Og uanset hvor langt man flygter, er der ting man ikke kan flygte fra. Det bliver ikke kun en fysisk, men også psykisk udfordring for de to mænd at forsøge bestigelsen af virkelige og metaforiske bjerge.

Bedømmelsen

Endnu en gang tager Lars Bjerregaard Jessen læserne med på en rejse – i både reel og filosofisk form. I en velskrevet fortælling om det moderne parforhold, beskrives tanker og udfordringer som mange læsere vil kunne genkende fra deres eget liv. For søger vi ikke alle konstant efter det der ikke-definerbare? Og befinder vi os ikke alle indimellem i situationer, hvor vi stopper op og overvejer, om vi nu egentlig får nok ud af det der liv. Eller evigt er på jagt efter det der vil bringe os lykke og ro.

Emil sættes igen på prøve, og det er store udfordringer der skal overkommes. Han stiller spørgsmålstegn ved sig selv og sine evner, mens han tager en filosofisk (til tider lidt for meget) rejse mod toppen af bjerget. Og gennemgangen af bjergbestigningen viser en af Lars Bjerregaard Jessens store forcer: hans evne til meget levende miljøbeskrivelser, og hans evne til at forene miljøerne med karakterernes indre kampe.

En velskrevet og læsevenlig bog, der efterlader stof til eftertanke. Lever vi egentlig det liv vi gerne vil? Det har været en fornøjelse endnu en gang af følge Emil gennem hans udfordringer.

Emil

Forfatter: Lars Bjerregaard Jessen

Udgivet: 2019
Sidetal: 277

Leave a Reply